Президентът на Жоан Лапорта даде специална пресконференция, целта на която

...
Президентът на Жоан Лапорта даде специална пресконференция, целта на която
Коментари Харесай

Лапорта свика референдум за огромен дълг на Барселона

Президентът на Жоан Лапорта даде специфична конференция, задачата на която бе да обясни какъв брой пари ще бъдат нужни за подобряването на инфраструктурата. Проектът е да се направи " Пространство Барса " към стадиона и базата, което сплотява спорта и архитектурата и ще е отворено, с цел да посреща последователи 365 дни в годината.

Лапорта посочи, че клубът счита да изтекли заем от 1.5 милиарда евро за 35 години, като първите 5 години са гратисен интервал и няма да стартира да се заплаща дългът, до момента в който не бъде построена цялата инфраструктура, написа " Спортал ".
свързани новини3496на 27.11.2021
" За този план ще има референдум, като за първи път нашите 100 хиляди сосиос (официалните членове - б.ред.) могат да гласоподават от всяка точка на света. Феновете на клуба взеха историческо решение. Това не е харчене на пари, а инвестиция, която може да носи огромни приходи и да ни направи извънредно конкурентни ", съобщи Лапорта на конференцията в Барселона.

" Пространство Барса " ще се самоиздържа. Оценихме нужната сума на 200 милиона евро. Няма да коства пари на нашите последователи, няма да изисква нарастване на разноските, не крие никакъв риск, няма да ипотекираме имущество на клуба и няма да се отрази на спортната част ", разяснява президентът.

" Правим това в този момент, тъй като закъсняваме с 15 години. Имаше сходно предложение още през 2003 г-. През клуба са минали 9 милиарда евро, само че на процедура това с нищо не е помогнало за инфраструктурата ни. Ако желаеме да се развиваме, би трябвало да влагаме в този план. Всички клубове към този момент са вложили, а в Испания 7 от 9-те стадиона с потенциал над 40 000 фенове са реконструирани ", посочи каталунецът.

" Нашият стадион ще бъде най-големият в Европа. Увеличението от 80 000 до 105 000 не е съразмерно. Калкулирали сме вложения от 1,5 милиарда евро за 4 години. 900 милиона ще бъдат за " Камп Ноу ", 420 за " Палау ", за " Писта дел Хел " и автобусните спирки, 100 милиона за Кампуса, 60 милиона, с цел да променим проекта на метрото и 20 милиона за стадион " Йохан ", изясни Лапорта.

" Как ще се финансира? С спомагателни доходи от ВИП ложи, с нови благоприятни условия за спонсорство, с концерти и шоу стратегии в " Палау ", с права за кръщаване на обектите на някои от спонсорите. Всичко това ще донесе повече от 200 милиона евро и това е консервативна прогноза ", добави той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР