Президентът на Италия Серджо Матарела започва консултации с партийните лидери

...
Президентът на Италия Серджо Матарела започва консултации с партийните лидери
Коментари Харесай

Президентът на Италия започна консултации за нов кабинет

Президентът на Италия Серджо Матарела стартира съвещания с партийните водачи в търсене на решение на политическата рецесия, обхванала страната, след оставката на премиера Джузепе Конте през вчерашния ден, заяви БНР.
Днес Матарела ще се срещне с представители на дребните партии. С главните политически сили италианският президент ще беседва на следващия ден, завършвайки консултациите с колегата в ръководството - придвижването " Пет звезди ".
По този метод италианският държавен глава ще ревизира дали има политическа воля за сформиране на ново държавно управление. Ако такава няма, той ще би трябвало да разпусне Народното събрание три години и половина по-рано от плануваното и да свика предварителни избори.
До оставката на премиера се стигна, откакто водачът на партия " Лига " Матео Салвини разгласи изненадващо, че съюзът с антисистемното придвижване " Пет звезди " е мъртъв и прикани за предварителен избор. Той е убеден, че неговата засилваща се известност ще му обезпечи независимо ръководство и премиерския пост.
Междувременно политици от " Пет звезди " и левоцентристката Демократическа партия, политически врагове от години, намерено дискутират сформирането на нова коалиция, която може да изпрати " Лига " в съпротива, отбелязва Ройтерс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР