Президентът на Италианския олимпийски комитет, Джовани Малаго, коментира хаосът, който

...
Президентът на Италианския олимпийски комитет, Джовани Малаго, коментира хаосът, който
Коментари Харесай

Спортен шеф в Италия: Футболът не е единственият спорт в страната

Президентът на Италианския олимпийски комитет, Джовани Малаго, разяснява хаосът, който царува в италианския футбол след пандемията от ковид и неяснотата по отношение на бъдещето на актуалната, а даже и на идната акция. Изглежда на босът му е писнало от различията в Серия А и напомни, че футболът не е единственият спорт в страната и болестта ще окаже въздействие върху всички.

"Без да се пробвам да сътворявам полемики, аз персонално бих затворил шефовете на Футболната асоциация, Лигата, треньорите, представители на малките екрани, ФИФА и УЕФА в една стая и не бих ги пуснал, до момента в който не излязат с общо решение. Това, което липсва, е прецизен, явен, безапелационен и удобен проект за деяние ", съобщи италианският необут.

"Първо възобновяваме интензивността, т.е. тренировките. Надявам се, че държавното управление ще позволи ходобен ход допустимо най-скоро. Необходимо е да рестартираме телата на спортистите, не може да останат неподвижни дълго време. "

"Постоянно чувам недоволства от футболни хора за вредите, които вирусът ще нанесе. Но спортът не е и не може да бъде единствено футбол или Серия А. Има стотици хиляди хора, които го практикуват. В Италия има 130 хиляди спортни клуба и всички те имат огромни стопански проблеми поради пандемията ", съобщи Малаго.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР