Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина е привърженик на

...
Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина е привърженик на
Коментари Харесай

Готвят големи промени в италианския футбол

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина е последовател на концепцията за смяна в сегашния формат на елитната дивизия в страната. Той подкпрепя предлагането за въвеждането на плейофна фаза.

В момента в Серия “А” има 20 отбора, които изиграват по 38 срещи - по два мача против всеки тим на разменено посещение. Идеята е след постоянния сезон да следват плейофи, с цел да стане шампионата по-интересно. Баражи към този момент има в по-долните дивизии в Италия.

“Време е да пробваме с плейофи и в Серия “А” - прикани Гравина в изявление за “Кориере дело Спорт”. - През 90-те години никой не вярваше в концепцията да се дават по 3 точки за победа. Това обаче проработи. Вижда се, че плейофната фаза във втора и трета дивизия е гаранция за бистрота. Би било неточност да не опитаме и в елита, като в това време зачитаме постигнатото от тимовете преди това”.

Президентът разяснява и решението на здравните управляващи по стадионите сега да има най-вече по 5 хиляди души. Това е мярка поради многото случаи на инфектирани с ковид. “Футболът също движи стопанската система на страната и заслужава почтено самопризнание по сходство на други браншове като киното и театъра. Факт е също по този начин, че по принцип налице беше финансово напрежение, когато и пандемията ни застигна”, сподели още Гравина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР