Президентът на испанската Футболна лига Хавиер Тебас подаде оставка от

...
Президентът на испанската Футболна лига Хавиер Тебас подаде оставка от
Коментари Харесай

Президентът на испанската Футболна лига подаде оставка и ще се кандидатира отново за поста

Президентът на испанската Футболна лига Хавиер Тебас подаде оставка от поста си, само че ще се кандидатира още веднъж за същата позиция. Тебас е отпред на Ла Лига от 2013-а година, когато размени Хосе Луис Астиасаран. Сегашният мандат на Тебас изтичаше през октомври 2020-а година.

"Аз взех решение да напусна поста си на президент, защото сега има нов електорален развой и той към този момент стартира. Аз възнамерявам да вземам участие в новите избори и се надявам, че ще получа нов четиригодишен мандат, се споделя в отворено писмо на Тебас, оповестено в "Туитър ".

57-годишният Тебас съобщи, че плануваните за октомври следващата година избори ще бъдат прекомерно близки до началото на договарянията за нов контракт за продажбата на телевизионните права за лъчение на Ла Лига. С образуването на ново държавно управление в Испания след общите избори през ноември Тебас съобщи, че би било по-добре, в случай че ръководителят на Ла Лига има по-силна позиция, както и по-дълъг като дълготрайност мандат.

"Новият политически стадий в развиването на страната стартира. А в това време в нашия и в Европейския парламент ще бъдат препоръчани закони и наставления, които засягат нашата институция и нашите интереси- на хората от футболния бизнес. Затова не мисля, че е добре на тези договаряния да отива човек, който има единствено няколко месеца до края на мандата си. По-добре и по-сигурно наподобява и за клубовете, и за институциите да срещнат човек, който е изправен пред дълъг интервал на работа по въпроса, добави Тебас. Според медиите в страната, Тебас още веднъж е любимец за поста, защото през 2016-а година беше единствен претендент и получи поддръжката на водещите тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР