Президентът на Испанската футболна асоциация Луис Рубиалес беше категоричен, че

...
Президентът на Испанската футболна асоциация Луис Рубиалес беше категоричен, че
Коментари Харесай

Барселона няма да е шампион, ако сезонът не завърши по нормален начин

Президентът на Испанската футболна асоциация Луис Рубиалес беше безапелационен, че първенецът на Ла Лига би трябвало да бъде избран по естествения метод, а не въз основа на моментното класиране. Засега шампионата е спряно, а водач е Барселона. Каталунците се надяват, че могат непосредствено да получат купата, в случай че сезонът не приключи.

" Титлата би трябвало да се завоюва на терена и да няма несправедливости. Барселона няма да стане първенец, в случай че сезонът не приключи по естествен метод. Няма да бъде заслужено. Първенството все в миналото би трябвало да се възобнови. Ако УЕФА изиска от нас да решим какъв да е първенец и кои да са изпадащите, ще й кажем за нашите критерии. Искаме всичко да се реши на терена и по обективен метод ", изясни Рубиалес.

В Испания се надяват да възобновят срещите при започване на май при закрити врата.

" Шампионатът би трябвало да завърши до 30 юни. Това обаче не би трябвало да е твърда и неоспорима дата. Ла Лига може да бъде спокойна. Всичко ще бъде платено до последното евро. Всичко дадено ще бъде изпълнено. Сега ни е нужно успокоение ", добави шефът.

В Испания чакат да играят футбол от 2 май без аудитория

Рубиалес сподели още, че на този стадий няма изясненост по кое време ще се изиграе финалът за Купата на Испания, който беше плануван за 18 април: " Още няма дата. Обсъждаме вид за 31 май. Президентите на Атлетик Билбао и Реал Сосиедад водят диалози. Важно е да кажем, че желаеме финалът да бъде с последователи ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР