Президентът на Испанската футболна асоциация Луис Рубиалес беше категоричен, че

...
Президентът на Испанската футболна асоциация Луис Рубиалес беше категоричен, че
Коментари Харесай

Барса няма да е шампион на Испания, ако сезонът не завърши по нормален начин

Президентът на Испанската футболна асоциация Луис Рубиалес беше безапелационен, че първенецът на Ла Лига би трябвало да бъде избран по естествения метод, а не въз основа на моментното класиране. Засега шампионата е спряно, а водач е Барселона. Каталунците се надяват, че могат непосредствено да получат купата, в случай че поради ковид сезонът не бъде приключен.

„ Титлата би трябвало да се завоюва на терена и да няма несправедливости. Барселона няма да стане първенец, в случай че сезонът не приключи по естествен метод. Няма да бъде заслужено. Първенството все в миналото би трябвало да се възобнови. Ако УЕФА изиска от нас да решим какъв да е първенец и кои да са изпадащите, ще й кажем за нашите критерии. Искаме всичко да се реши на терена и по обективен метод “, изясни Рубиалес.

В Испания се надяват да възобновят срещите при започване на май при закрити врата. „ Шампионатът би трябвало да завърши до 30 юни. Това обаче не би трябвало да е твърда и неоспорима дата. Ла Лига може да бъде спокойна. Всичко ще бъде платено до последното евро. Всичко дадено ще бъде изпълнено. Сега ни е нужно успокоение ", добави шефът.

 В Испания чакат да играят футбол от 2 май без аудитория

Рубиалес сподели още, че на този стадий няма изясненост по кое време ще се изиграе финалът за Купата на Испания, който беше плануван за 18 април: „ Още няма дата. Обсъждаме вид за 31 май. Президентите на Атлетик Билбао и Реал Сосиедад водят диалози. Важно е да кажем, че желаеме финалът да бъде с последователи ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР