Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер призова албанските депутати да забравят

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер призова албанските депутати да забравят
Коментари Харесай

Щайнмайер в Тирана: Забравете политическите борби в името на интеграцията на Албания в ЕС

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер прикани албанските депутати да не помнят за политическите разлики и да работят по-интензивно против проведената престъпност и корупцията, следвайки една обща цел – участието в Европейски Съюз.

Германският държавен глава е на двудневно посещаване в Тирана, където организира срещи с президента на Албания Байрам Бегай. Визитата му включва и среща с премиера Еди Рама.

В речта си пред албанския парламент Щайнмайер съобщи, че „ тези старания си костват ” и увери депутатите, че страната им може да разчита на по-нататъшната поддръжка на Германия по пътя към европейската интеграция.

„ Знам, че пътят на Албания към Европейски Съюз ще продължи да бъде упорит. Работете дружно и по-силно в битката против корупцията и проведената престъпност, за правосъдна промяна. Общата цел – интеграцията в Европейски Съюз, си заслужава напъните. Сърцето ви бие за Европа. Работете дружно, триумфът ще пристигна. По този път можете да разчитате на поддръжката на Германия ”, сподели Щайнмайер.

Той изрази задоволството си от опцията да бъде в Тирана - " един млад и въодушевен град на бъдещето ".

„ Тирана е динамичен, същински европейски град. Тирана е центърът на Албания, където живее европейската народна власт, Европейската младежка столица на 2022 година Сега със започването на договарянията за участие в Европейски Съюз стартира нова фаза и бъдещето на Албания в Европа става по-ясно ”, сподели немският президент.

В речта си Щайнмайер загатна и някои статистически данни: Посочи, че в Германия живеят повече от 70 хиляди албанци, размерът на търговията през 2021 година е достигнал 450 милиона евро, Германия е четвъртият търговски сътрудник на Албания и двете страни си сътрудничат тясно в други области. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР