Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че световната политическа система

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че световната политическа система
Коментари Харесай

Световната политическа система е в безпрецедентна криза, заяви Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че международната политическа система е в „ невиждана рецесия “ и прикани за образуване на нови съюзи, които да решат световните проблеми в апел, подсилен от водачите на Китай и европейските страни, предава Агенция Франс Прес, представена от "Фокус ".

Макрон беше хазаин на към две дузини държавни и държавни ръководители на Форума за мира в Париж броени дни откакто изпрати ударни талази през западните столици, като предизвести за жизнеспособността на многостранните органи НАТО и Европейски Съюз.

"Изпитваме невиждана рецесия в нашата интернационална система ", сподели президентът, като продължи тематиката от изявление, което даде за The Economist, в което той предизвести, че НАТО претърпява „ мозъчна гибел “ и Европейски Съюз рискува да стане нищожен състезател в международните връзки.

Макрон, който от ден на ден се утвърждава на интернационалната сцена след 2017 година, съобщи, че са нужни „ нови способи за съдействие, нови съюзи “ сред страните и организациите.

Глобалните политически и стопански системи, построени след края на Втората международна война, добави той, донесоха мир в някои райони и помогнаха за извеждане на мнозина от бедността. Но се появиха нови неравенства сред народите и страните, които могат да доведат до прераждането на национализма и нарастване на едностранните дейности, „ даже и измежду тези, които са най-големите пазители на тази интернационална система “, изясни френският водач.

За да се изправи пред днешните провокации - бедността, войната, неконтролираното повишаване на популацията, миграцията и намаляващите естествени запаси - светът се нуждаеше от „ повече съдействие “, а не по-малко, настоя президентът.

Без „ двуличие “

Освен това той предизвести, че не би трябвало да има „ скромничене или двуличие “, когато се слагат под въпрос основите на многонационалните органи, като Организация на обединените нации, които, по неговите думи, сега са „ блокирани “.

Интервюто на Макрон с The Economist провокира доста несъгласия, като немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че мненията му са „ фрапантни “, а държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео упорства, че НАТО е „ значим, сериозен “.

Но мненията на Макрон, който обясни, че желае разговор с съветския президент Владимир Путин, получиха гореща поддръжка от Москва.

Визирайки критиците си, във вторник френският водач сподели, че е извънредно значимо да се споделят нещата с имената им. „ Мисля, че се нуждаем от истината... мълчанието не е решение “, безапелационен е той.

Германският външен министър Хайко Маас се съгласи, че има „ потребност от дейности в интернационалното съдействие “, в това число в границите на НАТО, и добави, че е добре тези въпроси „ да се разискват намерено “.

На същото събитие във вторник определеният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен настоя, че за справяне с днешните провокации са нужни „ мощни институции и по-ефективно многостранно съдействие “.

„ Въпреки това прекомерно постоянно се случва тъкмо обратното; съществуващите сили вървят по нови пътища сами, появяват се нови сили, други се завръщат и се консолидират “.

Разпространение на едностранните дейности

Освен това фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да усили престижа си на интернационалната сцена.

Тя се надява, че под нейно наблюдаване Комисията да е „ в действителност геополитическа “.

„ Искам по-насочен на открито Европейски съюз, Европа, която пази групово нашите общи полезности и ползи по света “, акцентира бъдещият ръководител на Европейска комисия.

По нейните думи многостранността най-сетне е основала „ мирна и обединена следвоенна Европа, в която позволяваме нашите разлики на към масите, а не сред окопите “.

„ Никога не би трябвало да забравяме какъв брой надалеч сме стигнали и за какво ", сподели тя, присъединявайки се към Макрон в предизвестие против хегемонията и национализма, за които френският водач съобщи, че е бил тестван преди и „ ни даде война “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР