Президентът на Франция, Еманюел Макрон, заяви, че иска Европейският съюз

...
Президентът на Франция, Еманюел Макрон, заяви, че иска Европейският съюз
Коментари Харесай

Макрон прочете съдбата на Молдова! Изявление

Президентът на Франция, Еманюел Макрон, съобщи, че желае Европейският съюз бързо да заяви мнението си по отношение на настояването на Молдова за еврочленство, съобщи Ройтерс. Макрон направи това изказване по време на среща с президента на Молдова, Мая Санду, в Париж.

" Искам в идните седмици да можем да дадем явен отговор на Молдова, която заслужава това, поради геополитическата обстановка, обстановката със сигурността и филантропичната обстановка ", съобщи Макрон, представен от Франс прес.

Френският президент сподели още, че рискът спорът сред Украйна и Русия да се популяризира до други прилежащи страни не трябва да се изключва. Нарастват опасенията, че Молдова може да бъде въвлечена в спора в Украйна, откакто проруските сепаратисти в молдовския регион Приднестровие укориха Киев за стрелби, детонации и нахлуване на дронове през границата.

Миналата седмица молдовският външен министър Нику Попеску съобщи пред Ройтерс, че вътрешни детайли в проруския сепаратистки регион се пробват да го дестабилизират и да породят напрежение в миг, в който страната поставя старания да се причисли към Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

" Неприемливата експанзия на Украйна от страна на Русия съставлява опасност за стабилността на целия район и по-специално за Молдова, тъй като последните произшествия, станали в Приднестровието демонстрират, че разпространяване на спора не може да бъде изключено ", съобщи Макрон, представен от Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР