Президентът на Франция Еманюел Макрон се срещна снощи с китайския

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон се срещна снощи с китайския
Коментари Харесай

Макрон и Си Дзинпин се срещнаха на Лазурния бряг

Президентът на Франция Еманюел Макрон се срещна нощес с китайския си сътрудник Си Дзинпин в крайморското градче Больо-сюр-мер, близо до Ница, съобщи Франс прес.

Макрон насочи апел за многоликост в политиката пред Си Дзинпин, който е на европейска обиколка, с цел да показа амбициозната си икономическа стратегия за "новите пътища на коприната ", пораждаща паники в Брюксел и Вашингтон.

"Много съм благополучен да приема президента Си Дзинпин и брачната половинка му във Франция. Това посещаване ще укрепи нашето стратегическо партньорство и ще утвърди ролята на Франция, Европа и Китай за създаване на политика, основаваща се на мощна многоликост ", написа Макрон в Туитър. Макрон и брачната половинка му дадоха неофициална вечеря на Си и брачната половинка му нощес във вила-музей в Больо-сюр-мер.

Двамата президенти ще имат работна среща през днешния ден в Париж, последвана от публична вечеря, а на следващия ден към тях ще се причислят немската канцлерка Ангела Меркел и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Преди да дойде в Ница през вчерашния ден сутринта, Си посети Италия, където даде обещание двупосочен "нов път на коприната ", пробвайки се да уталожи безпокойствата на Брюксел и Вашингтон от икономическите планове на Китай, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР