Президентът на Франция Еманюел Макрон получи триминутни аплодисменти от американските

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон получи триминутни аплодисменти от американските
Коментари Харесай

Бурно аплодираният Макрон разкри визията си за света пред Конгреса на САЩ

Президентът на Франция Еманюел Макрон получи триминутни овации от американските законодатели преди да изнесе тирада на британски език пред Конгреса на Съединени американски щати, призовавайки Вашингтон да не напуща международната сцена, оповестяват Агенция Франс Прес, СиЕнЕн и други медии.

Макрон се ръкува със сенатори и конгресмени и на няколко пъти постави ръка на сърцето си преди да изнесе тирада, която засегна общата история на двете страни и интернационалните проблеми.



" Нашите две народи са основани на една и съща почва, учредени на идеалите на Американската гражданска война и Френската гражданска война ", сподели той.

" Ние работихме дружно за универсалните идеали на свободата, толерантността и равните права ", добави той, хвалейки Конгреса като " светилище на демокрацията ".

 Снимка 352766
Източник:

След поредност от срещи с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и обилна държавна вечеря във вторник в Белия дом, Макрон се пробва да популяризира визията си за света и да убеди Съединени американски щати да не напущат международната сцена.

" Днес интернационалната общественост би трябвало да ускори нашата игра и да построи международен ред през XXI век, учреден на трайния принцип, който установихме след Втората международна война - върховенството на закона ", акцентира френският водач, разкривайки визията си за света.

" Можем да изградим международния ред през XXI век въз основата на нов тип мултилатерализъм, учреден на по-голяма успеваемост, отговорност и резултат, насочен към мултилатерализъм ", добави той.

" Съединени американски щати са тези, които сътвориха този мултилатерализъм. Вие сте тези, които в този момент би трябвало да оказват помощ за запазването и преоткриването му ", прикани Еманюел Макрон.

 Снимка 352765
Източник:

" Ние можем да изберем изолационизма ", сподели френският президент, само че затварянето на вратата към света няма да спре еволюцията. Според него в този момент е сериозен миг и международната общественост би трябвало да работи незабавно за отбрана на интернационалните институции като НАТО и Организация на обединените нации.

Макрон подлага на критика национализма и акцентира, че за мощно многостранно съдействие е належащо и присъединяване на Съединени американски щати.

Той засегна редица интернационалните тематики, в това число Парижкото съглашение за климата, нуклеарната договорка с Иран и други.

 Снимка 352761
Източник:

Сигурен съм, че един ден Съединени американски щати ще се върнат и ще се причислят към Парижкото съглашение, сподели той и акцентира значимостта да се борим за отбрана на околната среда.

" Аз имам вяра в построяването на планета за нашите деца, която ще е обитаема след 25 година Някои хора считат, че гарантирането на промишлености и работни места е по-важно от климатичните промени. Приемам това, само че ние би трябвало да намерим равномерен преход ", прикани той и добави: " Нека се надигнем. Няма планета Б ".

Иран в никакъв случай няма да има нуклеарни оръжия, закани се Макрон пред Конгреса.

По думите му Франция ще остане част от интернационалния нуклеарен контракт.

 Снимка 352760
Източник:

" Нашата задача с Иран е ясна: Иран в никакъв случай не би трябвало да има нуклеарни оръжия, не в този момент, не след пет години, не след 10 година, в никакъв случай. Не би трябвало да го напущаме, в случай че нямаме на негово място нещо значително. Това е моята позиция ", подчертава той.

Президентът на Франция съобщи, че " ние би трябвало да се борим против разпространяващия се вирус с подправените вести ".

" Без здрав разсъдък, без доказателства няма действителна народна власт, тъй като демокрацията е за същински избор и рационални решения ", посочи той.

Държавният глава предизвести Съединени американски щати да не стартират евентуални търговски войни и се разгласи за " свободна и обективна търговия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР