Президентът на Франция Еманюел Макрон похвали смелата работа на Тереза

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон похвали смелата работа на Тереза
Коментари Харесай

Европейските лидери изразиха уважение към решението на Мей

Президентът на Франция Еманюел Макрон похвали " смелата работа " на Тереза Мей след днешното ѝ изказване, че подава оставка като министър председател на Англия от 7 юни, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

" Твърде рано е да се вършат догатки за последствията от това решение. Франция е подготвена да работи с новия английски министър председател по всички европейски и двустранни въпроси, само че желае изясненост за метода на Англия към Брекзита ", е споделил Макрон съгласно официално съобщение на френското президентство. Той е изпратил на Мей персонално обръщение, в което изказал своята поддръжка и благодарност, показват от Елисейския дворец.

Тереза Мей разгласи, че подава оставка

Ангела Меркел изрази почитание към решението на Мей да се отдръпна и сподели, че ще продължи да работи в тясно съдействие с нейния правоприемник за проведен Брекзит.

Канцлерът и Мей постоянно са работили дружно добре и в дух на доверие, и ще продължат да го вършат, до момента в който Мей е на поста, сподели говорителката на Меркел Мартина Фиц, представена от АП и Българска телеграфна агенция.

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи, че е разговарял с Тереза Мей и е изразил пред нея своята признателност и почитание. " Споразумението сред Европейския съюз и Англия за проведен Брекзит остава на масата ", означи Рюте в Twitter.

Ирландският министър председател Лио Варадкар посочи принципността на Мей като министър председател. " Тя е кардинална, честна, а също надълбоко привързана към страната и политическата си партия. Европейските политици ѝ се възхищаваха за настойчивостта, смелостта и решителността в това мъчно и с напрежение време ", сподели Варадкар. Той пожела на Мей триумфи в бъдеще и изрази подготвеност да работи с приемника ѝ.

Ирландският външен министър Саймън Ковни сподели, че Европейският съюз няма да предложи по-добра договорка за Брекзит на идващия английски министър председател. Ковни, който изигра основна роля в постигнатото от Мей съглашение с Европейски Съюз, акцентира, че промяната на премиера ще сложи Ирландия пред големи провокации.

Мадрид счита предотвратяването на Брекзит без договорка за съвсем невероятно след оставката на Мей. " При тези условия твърдият Брекзит е действителност, чието попречване е съвсем невероятно. Единствените виновни за вероятно овакантяване без съглашение и за последствията от това са английското държавно управление и парламент ", сподели говорителката на държавното управление Исабел Селаа.

Москва дефинира мандата на Тереза Мей като " доста комплициран интервал " за връзките сред Англия и Русия, и означи, че следи деликатно обстановката след оставката ѝ.

" За страдание не мога да си спомня за какъвто и да било принос за развиването на двустранните връзки. По-скоро противоположното ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР