Президентът на Франция Еманюел Макрон откри в Страсбург дискусия относно

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон откри в Страсбург дискусия относно
Коментари Харесай

Еманюел Макрон откри в Страсбург дискусия относно бъдещето на Европа

Президентът на Франция Еманюел Макрон откри в Страсбург полемика по отношение на бъдещето на Европа, в центъра на която е общественото развиване на Европейски Съюз през идващото десетилетие. Началото ѝ, отдадено на Деня на Европа, бе излъчена от пресслужбата на Елисейския замък, съобщи Българска национална телевизия. „ Започваме тази полемика в изключителна обстановка на пандемия ”, означи френският президент.

Тя ще се води в цифровата платформа на Европейски Съюз на доста езици, а рекомендациите, които ще насочат участниците, ще бъдат систематизирани от Франция по време на нейното председателство на Европейски Съюз през първата половина на 2022 година

Макрон акцентира, че „ европейският модел на обществена отбрана съумя да издържи в интервала на санитарна рецесия ”.

„ Ние направихме избор в интерес на хуманността и солидарността. Европейските страни дружно поддържаха най-силно засегнатите сфери на обществото, дружно успяхме да изградим имунизационна акция. Европейското съдействие разреши да бъдат избавени човешки живот. Този дух на взаимност би трябвало да откри отражение и в нашата политика в Африка ”, акцентира френският президент.

Според него „ солидарността е и отбрана на суверенитета ”. За да бъде обезпечен той, би трябвало да се създава през днешния ден и на следващия ден.

„ Европа би трябвало да бъде освен огромен пазар, само че и огромен производител ”, счита Макрон. Според него, би трябвало да се влага повече в нововъведения, защото Европа изостава от Китай и Съединени американски щати.

Френският държавен глава прикани Европейски Съюз да се върне към огромните планове, наблягайки нуждата от проучвания на космоса и на Световния океан.

„ Европа би трябвало да бъде водач в намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата ”, счита Макрон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР