Президентът на Франция Еманюел Макрон отказа да посети руския кът

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон отказа да посети руския кът
Коментари Харесай

Макрон бойкотира руския щанд на Парижкия салон на книгата

Президентът на Франция Еманюел Макрон отхвърли да посети съветския ъгъл на Парижкия салон на книгата поради агресивното държание на Русия. Изложението, което беше намерено през днешния ден, ще продължи до 19 март, съобщи Дойче веле.

Френският президент заяви в Twitter, че предвид на интернационалния подтекст е взел решение да не посещава формалния щанд на Русия.

Очакваше се той да взе участие в тържествата, с които в границите на Парижкия салон на книгата се отбелязва годината на съветския език и литература във Франция и френския език и литература в Русия.

Вчера уредникът на съветското присъединяване в ревюто Евгений Резниченко заяви пред организация " Новости ", че в посолството на Русия е получено писмо от Елисейския замък, че Макрон анулира визитата си на щанда.

Впоследствие френският президент разгласява ново известие в Twitter, в което разяснява, че е значимо да се продължи разговорът с съветската интелигенция, писателите, гражданското общество, тъй като " те са тези, които придават мощ на този народ ". По думите му, те би трябвало да бъдат отбраняване и уважавани.

Думите му имат знаково значение на фона на ограничението на гражданските права в Русия. Според последния отчет на " The Economist Intelligence Unit " за показателя на демокрацията, Русия е в групата страни с властнически режими. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР