Президентът на Франция Еманюел Макрон назначи Жан Кастекс - високопоставен

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон назначи Жан Кастекс - високопоставен
Коментари Харесай

Новият френски премиер е Жан Кастекс

Президентът на Франция Еманюел Макрон назначи Жан Кастекс - почитан чиновник от администрацията и десен кмет на дребен град, относително чужд измежду необятната аудитория, за министър-председател на мястото на Едуар Филип, съобщи Франс прес.

"Президентът на републиката Еманюел Макрон назначи Жан Кастекс за министър-председател и му разпореди образуването на държавно управление ", заяви Елисейският замък, представен от ТАСС.

Бивш сподвижник на експрезидента Никола Саркози, 55-годишният Жан Кастекс, излъчен от партия "Републиканците " за кмет на югозападния град Прад, координираше от април разхлабването на противоепидемичните ограничения в страната. Това го сложи в центъра на вниманието на аналитиците. Година преди този момент политикът бе назначен за президент на Националната спортна организация и насочи старания към подготовката за Олимпиадата през 2024 година в Париж.

Кастекс поема премиерския пост от Едуар Филип, които връчи през днешния ден оставката на своето държавно управление на президента Макрон. Утре се чака Филип да встъпи в служба като кмет на Хавър в Северна Франция, напомня организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР