Президентът на ФИФА Джани Инфантино предупреди футболния свят, че да

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино предупреди футболния свят, че да
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА: Няма мач, който да си струва риска на човешки живот

Президентът на ФИФА Джани Инфантино предизвести футболния свят, че да се възобновява футболът прекомерно рано би било безконтролно. Спортът по света е спрян заради пандемията от ковид, а на доста места се разисква по кое време и по какъв начин да бъде възобновен.

" Приоритетът ни, правилото ни, който използваме за всичките си шампионати, е, че здравето е преди всичко. Не мога да подчертая задоволително това. Няма мач, съревнование, състезание, което да си коства рискуването на един човешки живот. Всеки по света би трябвало е изцяло наясно с това ", съобщи Инфантино.

" Би било повече от бедотговорно да се възобновяват шампионати, в случай че нещата не е на 100% безвредно. Ако би трябвало да чакаме още по-дълго, би трябвало да го създадем. По-добре да чакаме повече, в сравнение с да поемаме каквито и да е опасности ", добави той.

FIFA President outlines three immediate priorities for football
https://t.co/eVqXw9yeMm pic.twitter.com/iFmYJCEIxG
— FIFA Media (@fifamedia) April 10, 2020
Шефът на международната футболна централа разяснява и финансовата обстановка във футбола: " Трябва да знаете, че ние ще бъдем там и ще намерим решения дружно. Никога няма да сте сами и светът ще знае къде отиват парите и за какво отиват там. Ние сме в доста мощна финансова позиция, само че парите не са на ФИФА, те са на футбола. Така че, когато футболът има потребност, би трябвало да помислим по какъв начин можем да помогне. Това е наша отговорност ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР