Президентът на европейския колоездачен съюз Давид Лапартиен ще се кандидатира

...
Президентът на европейския колоездачен съюз Давид Лапартиен ще се кандидатира
Коментари Харесай

Французин се кандидатира за шеф на колоезденето и обеща радикални промени

Президентът на европейския колоездачен съюз Давид Лапартиен ще се кандидатира за шефското място в международната централа. 44-годишният французин ще се изправи против сегашния президент на международния колоездачен съюз (UCI) Браян Куксън.

Британецът Куксън, който зае поста през 2013 година, среща много рецензия по време на своя мандат, белязан от допинг кавги. В същото време неговият по-млад противник и вицепрезидент дава обещание " радикални промени ".

" Колоезденето е пристрастеност за мен и аз съм го показал с визията си години наред. Никой не може да оспори моите достижения и лидерските ми качества. Напълно предан съм да направя спорта съответен на 21 век ", сподели Лапартиен в послание на персоналния си уебсайт.

Французинът се кандидатира за президентските избори единствено 24 часа преди приключването на крайния период за подаване на документи.

" Задачата ми е да върне уважението към колоезденето и към съюза. Ние би трябвало да повишим въздействието си в олимпийското придвижване ", добави той.

Лапартиен дава обещание безкомпромисна битка допинга, софтуерните измами или манипулиране на резултати посредством залози.

В последните години престижът на колоезденето се срина поради поредност от допинг кавги. В момента един от водещите тимове " Скай " непрекъснато е разследван поради съмнителни медицински пакети, а UCI не съумява да се оправи с изчистване името на спорта.

Изборите за нов президент на международния колоездачен съюз ще се проведат на 21 септември по време на международното състезание в Норвегия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР