Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард изрази остри

...
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард изрази остри
Коментари Харесай

ЕЦБ: Криптоактивите не струват нищо

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард изрази остри рецензии против криптоактивите като виртуални валути, NFT и всички останали, оповестява Politico. В изявление за телевизионното предаване College Tour Лагард декларира, че криптоактивите "не костват нищо ".

"Винаги съм казвала, че криптоактивите са извънредно спекулативни и доста рисковани. Моята скромна оценка е, че те не костват нищо. Те не са основани на нещо и няма никаква основа, която да ги трансформира в сигурен актив ", споделя Лагард.

Тя добавя, че в никакъв случай не е вложила в криптоактиви, само че синът ѝ го е направил без необикновен триумф. "Притеснявам се, че хората, които не схващат рисковете, ще изгубят всичко и ще са извънредно разочаровани. Затова считам, че тези активи би трябвало да бъдат контролирани ", разяснява Лагард.

Реакцията ѝ идва на фона на срутва на криптопазара. През този месец Bitcoin загуби над 20% от цената си в границите на седмица и към момента не съумява да се възвърне.

Лагард споделя, че няма нищо срещу самата технология. Тя даже поддържа концепцията за цифрово евро. "В деня, когато имаме цифрова валута на централна банка, каквото и да е цифрово евро, ще го подсигурявам. Така централната банка ще е зад него. Смятам, че това е радикално друго от другите неща ", споделя тя.

В момента се работи по хрумвания за цифрово евро. Има период до 14-ти юни т.г. за изпращане на мнения и мнения до Европейската комисия. Тя организира съвещания с съответстващите браншове, компании, институции и специалисти, с цел да реши евентуалните изгоди и опасности от въвеждането на сходна валута.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР