Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин поздрави феновете

...
Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин поздрави феновете
Коментари Харесай

Чеферин поздрави Русия за юбилей от европейска титла

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин поздрави почитателите в Русия по случай 60-ата годишнина от европейската купа на Съюз на съветските социалистически републики. На финала във френската столица Париж през 1960-а "сборная " печели с 2:1 след продължения.

"През последните шест десетилетия футболът се промени доста ", написа Чеферин в приветствения адрес до Руския футболен съюз (РФС) и почитателите в страната. "Въпреки миналото време, легендите ще си останат митове. Футболисти като Лев Яшин и Виктор Понеделник ще си останат постоянно икони освен за руския футбол. Те са значими фигури в историята на играта в Европа и бяха част от тим на Съюз на съветските социалистически републики, който завоюва първата си купа в Париж. Това се е случило тъкмо преди 60 години и аз не съм бил роден. Аз обаче се интересувам от футбол от доста дребен и съм добре осведомен какъв брой мощен е бил тимът на Съюз на съветските социалистически републики, който побеждава Югославия. Отборът, който побеждава същия противник на финала на Олимпиадата през 1956 в Мелбърн и печели златните медали.

"Споменът за тези триумфи на тима на Съюз на съветските социалистически републики и споменът за играчите, много от които са били руснаци, ще живее дълго. Очакваме с неспокойствие идващото лято, когато отново можем да си го напомним с Евро 2020 ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР