Президентът на Египет Абдел Фатах ал-Сиси в събота обяви промени

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ал-Сиси в събота обяви промени
Коментари Харесай

Рокади в египетското правителство

Президентът на Египет А бдел Фатах ал-Сиси в събота разгласи промени в кабинета , заяви АП.

Целта е да се усъвършенства работата на администрацията , изправена пред големи стопански провокации, произлизащи значително от войната на Русия в Украйна.

Промените в кабинета, които бяха утвърдени от Народното събрание на изключителна сесия, засегнаха 13 министерства , в това число на опазването на здравето, образованието, културата, локалното развиване и напояването.

В пренареждането беше включен и туризмът , основно във време, когато Египет се бори да съживи доходоносния бранш, погубен от години на ужас, пандемия и неотдавна войната в Европа.

Ел-Сиси сподели, че измененията са факт след консултация с премиера Мустафа Мадбули. Това беше третият ремонт на кабинета, откогато Мадбули беше разгласен за министър-председател през юни 2018 година
 $7 милиарда вреди за бюджета на Египет
$7 милиарда вреди за бюджета на Египет

Причината е съветската експанзия против Украйна

Президентът написа във Фейсбук, че измененията са ориентирани към отбраната на ползите и опциите на страната.

Банкерът Ахмед Иса пое Министерството на туризма и антиките, заменяйки Халед ал-Анани, който управлява напъните на Египет през последните години за възкръсване на туристическата промишленост, дирек на стопанската система. Тези старания включват излагане на антични открития, разкриване на нови музеи за привличане на интернационалните туристи.

Хани Свейлам, професор по ръководство на водните запаси в немския университет RWTH в Аахен, беше назначен за министър на напояването. Той размени Мохамед Абдел-Ати, който ръководеше години на механически разногласия с Етиопия по отношение на нейния противоречив язовир на основния приток на река Нил.

Очаква се новите министри да положат клетва пред ел-Сиси в неделя , съгласно държавния ежедневник Ал-Ахрам.

Промените обаче не засягат основни министерства, в това число външни, финанси, защита и вътрешни работи, които дават отговор за полицията.
 Суецкият канал е донесъл на Египет рекордните 7 милиарда $ за миналата финансова година
Суецкият канал е донесъл на Египет рекордните 7 милиарда $ за миналата финансова година

Броят на корабите, преминаващи през канала, се е нараснал с 15,7%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР