Президентът на Черноморец Васил Стоянов даде обширно интервю пред Sportal.bg,

...
Президентът на Черноморец Васил Стоянов даде обширно интервю пред Sportal.bg,
Коментари Харесай

Васил Стоянов пред Sportal.bg - за самочувствието на баскетболистите, националния отбор и ЦСКА

Президентът на Черноморец Васил Стоянов даде обстойно изявление пред Sportal.bg , в което засегна както своя отбор и клубния баскетбол в България, по този начин и тематиката за националния тим. По-рано през днешния ден “акулите ” приключиха на четвърто място на приятелския шампионат в памет на Георги Христов, откакто позволиха проваляне от Балкан със 76:78.
 Балкан не впечатли, само че изтръгна третото място на шампионата в Ботевград Балкан не впечатли, само че изтръгна третото място на шампионата в Ботевград
“Първо желая тимът да влезе в час, а по-късно по-предно класираме. Още е рано да слагаме съответни цели. Първенството ще се развива след Нова година. Целта е да играят добър баскетбол, въпросът е да играеш по-добре от другите. Доволен съм от селекцията на Черноморец. Тази година се надяваме, че няма да е като предходната. 

Иска ми се да взема Стеф Къри и Кевин Дюрант, само че не може да стане. Очакваме още един американец и това ще бъде до Нова година. Надявам се тимът да се сработи, да няма потребност от нови и да няма отпътували, които не знаят в коя страна отиват и по какъв начин да се върнат след това. Засега най-малко сме добре. Нивото е зле, няма да кажа трагично, само че да се оправдаем с това, че при започване на сезона още не са сработени. Е, да де, но то има 10 дни. Ние най-добре стоим общо взето ”, сподели шефът на бургазлии по отношение на тима си.

Относно националния тим, Васил Стоянов съобщи следното:

“Развиваме играчи, обаче двама от тях към този момент ги няма в националния тим - единият беше Крис Минков, другият беше Николай Стоянов. Сега ги няма. В момента в националния играят шест чужденци. За да развием български играчи, трябваше да подсигуряваме места на българите, с цел да играят. Кое сме развили обаче? Везенков и Бост са ясни. Иван Алипиев, Дейвид Кравиш, Емо Стоилов и Константин Костадинов. Другите шест са пък тези, които по този начин или другояче играят, тъй като няма по какъв начин и няма кой. Сега към този момент можем да не ги броим тези, които се отхвърлят в този момент - Чавдар Костов, Сашо Янев и така нататък Крис Минков и Николай Стоянов обаче ги няма. Те несъмнено не са на такова равнище, с цел да са там. Аз не споделям, че е отговорен треньорът или някой ги ненавижда. Факт е, че ги няма. Какво да кажа оттук насетне ”, сподели Стоянов.

Цялото изявление с президента на Черноморец може да намерите в прикачения видеоклип.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР