Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро за пореден път омаловажи пандемията

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро за пореден път омаловажи пандемията
Коментари Харесай

Болсонаро: Всички ще умрем, трябва да престанем да сме страна на педе...ти

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро за следващ път омаловажи пандемията от COVID-19, умъртвила над 162 000 души в страната, като съобщи, че Бразилия би трябвало да престане " да бъде страна на педерасти ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Заразените в страната по публични данни са повече от 5,6 милиона, число, което действително е по-голямо, съгласно специалисти.

" Днес няма нищо друго с изключение на пандемията. Трябва да сложим завършек на това. Съжалявам за мъртвите , скърбя за тях. Всички ще умрем един ден, всички тук ще умрат. Няма смисъл да бягаме от това, да бягаме от действителността. Трябва да престанем да сме страна на педерасти. Трябва да се сражаваме с вдигната глава, да се борим ", съобщи крайнодесният президент в тирада за туризма в двореца Планалто, където се обитава федералното държавно управление.

 Болсонаро призна, че е болен от Виж още

Преди това Болсонаро приветства като " победа " преустановяването в Бразилия на клинични проби от трета фаза на ваксина против COVID-19 - Коронавак на китайската лаборатория Синовак.

" Смърт, неработоспособност, аномалии, това е имунизацията, която Дория искаше да задължи всички поданици на Сао Пауло да получат ", написа през вчерашния ден президентът във Facebook, визирайки губернатора на щата Сао Пауло и негов политически съперник Жоао Дориа.

" Още една победа за Болсонаро ", написа във Facebook президентът, в отговор на консуматор, който го попита дали държавното управление ще се съгласи да придобие или да създаде въпросната ваксина на локално ниво, в случай че успеваемостта й бъде потвърдена.

Болсонаро, който още не е поздравил Джо Байдън за изборната му победа, предизвести през вчерашния ден определения за президент на Съединени американски щати, че Бразилия няма желание да се поддаде на напън за Амазония, съобщи Агенция Франс Прес.

 Синът на Болсонаро упрекнат в пране на пари и злоупотреби, до момента в който е бил народен представител Виж още

" Преди известно време видяхме страховит претендент за държавен глава да споделя, че в случай че не сложа завършек на пожарите в Амазония, той ще наложи търговски бариери на Бразилия ", сподели Болсонаро, без да посочва Байдън по име.

През октомври Болсонаро назова " пагубни " думите на Байдън, който заплаши Бразилия със " значими стопански последствия " , в случай че обезлесяването в Амазония продължи. Според Болсонаро, изявлението на Байдън заплашва " сърдечните връзки " сред Бразилия и Вашингтон.

След загубата на Доналд Тръмп, който също като него е песимистичен към климатичните промени и на който се възхищава безпределно, Болсонаро загуби най-големия си съдружник, показва Агенция Франс Прес.

Встъпването в служба на Байдън вещае земетресения в двустранните връзки, изключително в региона на климата и околната среда, считат анализатори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР