Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро помилва по случай Коледа полицаи,

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро помилва по случай Коледа полицаи,
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия помилва полицаи и тежко болни затворници по случай Коледа

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро помилва по случай Коледа служители на реда, упрекнати в непредумишлени закононарушения, пишат DarikNews.bg.

``
реклама

От помилването ще се възползват служители на реда, излежали най-малко една шеста от присъдата си, както и чиновници на реда, работили до момента в който не са били на работа, с цел да обезвреждат опасности за себе си или близките.

В предизборната си платформа Болсонаро даде обещание да пази служителите на реда и сподели, че тези, които прострелват нарушители, би трябвало да получават медали, а не да бъдат подвеждани под правосъдна отговорност. Същевременно обаче, той неколкократно уточни, че неговата администрация няма да дава амнистии. Въпреки това, по-рано този месец президентът разгласи, че ще даде прошка за служители на реда.

Решението е противоречиво, тъй като извънсъдебни убийства, осъществявани от бразилската полиция, постоянно се оправдават като дейности при самоотбрана.

Броят на служителите на реда, които ще се възползват от амнистията, евентуално ще е дребен, тъй като малко на брой са наказани дейно за убийства, съгласно Артър Триндейд - член на неправителствения Бразилски конгрес за сигурност.

Това не е въздаване на правдивост за тези полицейски чиновници, счита Триндейд - учител по социология в университета в град Бразилия. " Това е голямо политическо обръщение за поддръжка на полицейски групи и несъразмерна приложимост на мощ ", акцентира Триндейд.

В изказване на президентската пресслужба се споделя, че указът на президента вкарва промени като дава прошка на тези, посветили живота си на отбрана на обществото. Освен това, Болсонаро помилва и наказани, които са тежко заболели или положението им е необратимо - като парализа или слепота.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламн
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР