Президентът на Борда на директорите на Байерн Карл-Хайнц Румениге обяви

...
Президентът на Борда на директорите на Байерн Карл-Хайнц Румениге обяви
Коментари Харесай

Румениге: УЕФА обмисля да премести европейското първенство в само една държава

Президентът на Борда на шефовете на Байерн Карл-Хайнц Румениге разгласи в изявление за „ Мюнхен Меркур “ и „ Тагес Цайтунг “, че УЕФА обмисля опцията да се организира европейското състезание през това лято в една страна. Както е известно, континенталният шампионат трябваше да се организира в 12 града през лятото на 2020 година, само че поради пандемията от ковид беше отсрочено за интервала 11 юни – 11 юли 2021 година В момента УЕФА обмисля разнообразни разновидности, а измежду тях има подобен изключващ изцяло наличието на фенове на стадионите. Окончателното решение се чака да бъде оповестено на 5 март.

" Президентът на УЕФА Александър Чеферин е доста внимателен с ковид. Знам, че той обмисля дали във времето на пандемия не е по-добре европейското състезание да се организира на територията на една страна, където по-лесно ще може да бъдат наложени единни критерии за съблюдаване на противоепидемичните ограничения “, съобщи немската футболна легенда.

" Не бива да се не помни, че концепцията за този неповторим шампионат в 12 разнообразни страни се появи, когато коронавирусът не съществуваше. Идеята за проява на най-хубавите национални тимове на няколко места по едно и също време беше подета и от Европейската комисия “, добави 65-годишният началник на баварците.

" През идващите седмици УЕФА би трябвало да вземе решение къде и по какъв метод ще се организира европейското състезание. Няма да бъде по никакъв начин елементарно. Доколкото познавам Александър Чеферин, това сигурно ще бъде най-хубавото, най-правилното и най-мъдрото решение предвид на обстановката “, приключи Румениге.

Още през есента френското издание „ Паризиен “ разгласи, че се преглежда вид Европейското да се организира в Русия, която през 2018 година одобри международното състезание, има готовата инфраструктура и неотдавнашен опит. УЕФА обаче опроверга тази опция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР