Президентът на Боливия Ево Моралес потърси политическо убежище в Мексико

...
Президентът на Боливия Ево Моралес потърси политическо убежище в Мексико
Коментари Харесай

Костинбродската измама в Боливия се провали! Моралес избяга в Мексико

Президентът на Боливия Ево Моралес потърси политическо леговище в Мексико през нощта против вторник, обявявайки в Туитър, че напуща страната.

Това стана със аероплан, изпратен му от мексиканските управляващи. Външният министър Марсело Ебрард заяви, че в телефонен диалог Моралес е приел предлагането за даване на леговище и е подал публично искане за това. Вътрешният министър на Мексико Олга Санчес Кордеро добави, че животът на Моралес е застрашени, заяви Франс прес.

„ Братя и сестри, аз изхвърчам за Мексико с признателност за безкористността на тази братска страна, която ни предложи леговище, с цел да избави нашите животи, - написа Моралес в Туитър. - Боли ме, че напущам страната по политически аргументи. Но аз постоянно ще мисля за вас. Ще се върна скоро с нови сили и сила. “

Командващият въоръжените сили на Боливия Уилямс Калиман подреди на армията да сътрудничи с полицията поради „ групи от вандали “. Столицата Ла Пас се готви за конфликти с хиляди поддръжници на Моралес, които доближават към града, показва Ройтерс.

Моралес, който е най-дълго ръководещият държавен глава в Латинска Америка, подаде оставка под натиска на нестихващи митинги. Демонстрантите го упрекват в приспособяване на резултатите от президентските избори на 20 октомври, с цел да завоюва вота от първи тур.

В неделя Моралес разгласи, че ще насрочи нови избори и ще смени състава на Централната изборна комисия, само че това не успокои протестиращите, които имат поддръжката на полицията и армията.

Доклад на Организацията на американските страни разгласи в неделя, че изборите са манипулирани и че резултатът в интерес на Моралес е разследване от многочислени нарушавания.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР