Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров коментира ситуацията около родния спорт

...
Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров коментира ситуацията около родния спорт
Коментари Харесай

Данчо Лазаров: Пълни са момчетата с енергия, да видим какво ще направят

Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров разяснява обстановката към родния спорт и трусовете, които люлеят волейбола.
 Първо в Sportal.bg: УС на БФВ насрочи Извънредно общо заседание на 16 януари (видео)
" Нашето волейболно семейство не е толкоз огромно, че да го разцепваме на части. Това не е добре за волейбола. Сигурно повече упоритости в някои хора, по тази причина тази намира се състоя при Ганев, приказват за стратегии, за процъфтяването на българския волейбол. Не е негово, някой го е написал, и то не изключително добре, като стратегия ", разяснява Лазаров.
 Любо Ганев пред Sportal.bg: Данчо Лазаров няма да записва решение на УС, с цел да няма Общо заседание на 16 януари
" Според мен тази стратегия е нещо като това, което ние сега вършим. Да се развива детско-юношеския волейбол. Ние там се най-хубави, да ви напомня ли резултатите, втори в Европа, шести в света, при момчетата, трети в Европа при девойките, дамите са 3-ти в света до 21 години. С нашия бюджет от 1 милион евро (2 милиона лева), 400 000 лв. под друга форма отиват в ДЮШ волейбол, под формата на дотации, даваме топки гратис на клубовете, това имаме, това вършим. Съдийските такси се заплащат от федерацията по волейбол ", добави той.
 Данчо Лазаров: Изморен съм, не ми се водят борби (видео)
" В понеделник стартира рутинна инспекция, министърът беше правилен и ни сподели, ние не сме проверявани от 2013 година. Нищо ново под слънцето, огромно доверие, само че на пет години би трябвало да има такава инспекция. Толкова пари въвеждам във волейбола, 20 години към този момент, 1996 година сътворих Левски Сиконко, вижте какъв брой години. Ние имаме бюджет, те са ни дадени по разнообразни посоки, привличане спомагателни средства, Министерството има доста строга методика по която се регистрират и разходват парите, които страната дава. Контролът е заплашителен, стоманен е контролът, който страната прави ", сподели още Лазаров.
 Издигнаха и Боре Кьосев за президент на БФ Волейбол (видео + галерия)
" Защо би трябвало да съм афектиран, на кого. Пълни са момчетата с сила дано да забележим какво ще създадат идващите години. Като пристигна време да се кандидатира още веднъж, да бъде спокоен, никой няма да му препречва пътя, към който той се стреми. Няма да се кандидатирам за нов мандат. Достатъчно съм направил, веселя се, за времето в което съм бил ръководител на федерацията. Разбъркаха се нещата във волейбола, а това не е добре. Аз съм оптимист, само че не чак толкоз, от това, което става. Това ще се отрази по някакъв метод, мисля си, че по този начин ще стане. Ако някой ве пита за съвет ще му дам. Мълчаливо следя нещата, нямам любимец ", добави още Лазаров.
 Боре Кьосев: Данчо Лазаров съобщи, че няма да се кандидатира за президент на БФВ
" Не съм уверен, че ще има заседание на 16 януари, в случай че се състои, да се състои, няма проблем. Нека пристигна 20 декември, елате в Казанлък. Не знам, не съм уверен дали ще има заседание на 20 януари ", сподели в умозаключение Данчо Лазаров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР