Президентът на БФБокс Красимир Иниснки изрази сериозно безпокойството си от

...
Президентът на БФБокс Красимир Иниснки изрази сериозно безпокойството си от
Коментари Харесай

Красимир Инински: Спирането на спорта ще се отрази на имиджа на държавата

Президентът на БФБокс Красимир Иниснки изрази съществено безпокойството си от опцията спортът в България да бъде спрян като мярка срещу пандемията от ковид.

" Като човек на спорта съм съпричастен към напъните на здравните управляващи, както посочихме и в отвореното писмо до премиера Бойко Борисов, здравния министър Костадин Ангелов и министъра на спорта Красен Кралев. Спирането на всевъзможни надпревари обаче ще бъде голяма неточност, която ще се отрази освен на спортистите, само че у върху имиджа на страната. От на следващия ден в София стартира европейски състезание за юноши и девойки, в което ще вземат участие на 200 боксьори от 20 страни. Представете си какво би се получило при възможна възбрана на шампионата или прекратяването му по средата. Това няма по какъв начин да не се отрази на както имиджа на България, която се е потвърдила като великолепен уредник на огромни спортни събития, по този начин и върху кариерите на тези млади спортисти. Само дни пък в Черна гира младежкият ни народен тим реализира голям триумф, печелейки два златни, сребърен и два бронзови медала от европейското състезание в тази възрастова група, както и с бронз при девойките. Това значи, че спортът в Европа е жив ", съобщи Инински.

Той добави, че спортистите са най-често тестваните и е потвърдено, че те са едни от най-здравите физически хора.

" Не би трябвало да разрешаваме спортът да бъде спрян. Това са хора, които са извънредно здрави. Виждате, че в другите европейски страни не се прибягва до тази последна мярка. Ако това се случи тук, ние ще провалим една целева подготовка на елитните ни състезатели освен за лятната олимпиада в Токио следващата година, само че и за зимната в Пекин през 2022-ра. Всичко това и още доста други причини сме поднесли на премиера Борисов и министрите Ангелов и Кралев в отвореното писмо ", приключи Инински.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР