Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Казахстан и други

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Казахстан и други
Коментари Харесай

Лукашенко: Присъединете се към съюза на Беларус и Русия и ще има ядрени оръжия за всички

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Казахстан и други постсъветски страни могат да се причислят към съюза на Русия и Беларус, с цел да получат достъп до нуклеарни оръжия. Лукашенко акцентира, че това е негова персонална позиция, а не публично изказване, оповестяват от БГНЕС.

" Не мисля, че президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев се тормози от това. Но в случай че е по този начин, никой не е срещу Казахстан и други страни да имат толкоз близки връзки, колкото имаме с Руската федерация ", съобщи Александър Лукашенко в изявление за предаването " Москва. Кремъл ". Путин ".

" Трябва да се причислят към съюза на Беларус и Русия - и ще има нуклеарни оръжия за всички ", добави той. Лукашенко назова това " неповторим късмет " за страните да се обединят.

На 24 май по време на сесията на Евразийския конгрес президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев означи, че в международната политика се е появил феноменът на формулата " две страни - една страна " - Съюзна страна на Русия и Беларус с " едно съюзно държавно управление, с един съюзен парламент " и общи нуклеарни оръжия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР