Президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге се опасява, че футболът

...
Президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге се опасява, че футболът
Коментари Харесай

Румениге се притеснява за бъдещето на Бундеслигата

Президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге се притеснява, че футболът е изправен пред огромна заплаха, в случай че мачовете не престават да се играят при затворени порти. Ако сезонът даже би трябвало да бъде преустановен още веднъж заради нова вълна на ковид, редица клубове няма да оцелеят, сподели той пред неделния вестник “Билд ам Зонтаг”.

Германия приключи предишния сезон при закрити порти. А почитатели в този момент се позволяват, само че най-вече на доктрина, като последното съглашение е здравните управляващи на място да вземат решение за възможната посещаемост поради равнището на инфекцията. И до момента в който Борусия (Дортмунд) на два пъти имаше щастието да пусне 11 500 индивида на стадиона си, то Байерн ще бъде без каквато и да е поддръжка от трибуните най-малко до 25 октомври. Други клубове също са имали минимална посещаемост.

" Ако скоро нямаме почитатели на стадионите, опасявам се, че футболът ще претърпи огромни вреди ", сподели той. Наистина приказваме за по-малко доходи - имам предвид към 100 милиона евро. В цяла Европа всеки клуб губи сред 50 и до 200 милиона евро за сезона, който би трябвало да играе без почитатели. Лесно е да се предвижда какъв брой дълго всеки клуб може да понесе това ".
Rummenigge: " However for me the financial side is in the second place. First place? The football culture that is going down the drain, and the absence of fans. That's what worries me the most. "
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) Другото терзание на Румениге е, че ще пострада и културата на футболните почитатели и призна, че те също са тотално подвластни от решенията на здравните управляващи. Разглеждайки най-лошия вероятен сюжет със прекъсване на сезона още веднъж, Румениге се притеснява, че цялата Бундеслига може да се срине.
" Няколко клуба в Бундеслигата няма да оцелеят. Няколко сигурно ", сподели той. " Не мога да си показва Бундеслигата да продължи да съществува в настоящия си тип и по-нататък. Дори и при сегашните условия има клюки, че някои клубове се опасяват от неплатежоспособност, " сподели Румениге. Първият подобен тим, който се оплаква, че губи планувани пари от сезонни билети, карти и консумация е Шалке 04, който постоянно се е надявал на парите от почитателите си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР