Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер коментира ситуацията с освобождаването

...
Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер коментира ситуацията с освобождаването
Коментари Харесай

Президентът на Байерн: С Кан не успяхме да се разделим приятелски

Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер разяснява обстановката с освобождението на шефовете в клуба Оливер Кан и Хасан Салихамиджич.

Бившият вратар не беше видян на нормалното си място до Хайнер, до някогашния състезателен шеф Хасан Салихамиджич и други публични лица на Байерн по време на мача. Минути откакто Байерн завоюва трагично купата през вчерашния ден, клубът разгласи, че Кан и Салихамиджич са освободени.

" Почетният президент Ули Хьонес и аз организирахме диалози с тях в четвъртък, с цел да имат задоволително време да се оправят с тази обстановка, а също и от почитание към тези две велики персони “, сподели Хайнер на конференция през днешния ден.

“Докато диалозите със Салихамиджич " минаха доста добре ", с Кан " беше доста прочувствено и не успяхме да се разделим другарски ”, добави още той. " В резултат на това свикахме изключително съвещание на Надзорния съвет в петък, на което взехме решение той да не пристигна с нас в Кьолн ", добави Хайнер.

Кан обаче отхвърли да е реагирал по сходен метод и няколко минути преди конференцията той написа в Туитър: “Твърдението, че съм избухнал, когато бях осведомен за уволнението, несъмнено не е правилно ". Той добави, че е бил " спокоен " по време на диалога и е приел решението " умерено ", само че единствено се чудел по кое време то ще бъде оповестено.

" В събота сутринта ме осведомиха, че няма да мога да отида на мача. Аз одобрих и това решение умерено. Разбира се, че съм отчаян, само че съм необикновено благополучен за купата ", написа той.
 Официално: Кан и Салихамиджич си потеглят от Байерн Официално: Кан и Салихамиджич си потеглят от Байерн
Салихамиджич и Кан бяха уволнени след няколко противоречиви решения. Те  по този начин и не привлякоха съответен заместител на  голмайстора Роберт Левандовски за този сезон, а също така взеха решение да уволнят треньора Юлиан Нагелсман през март.

Томас Тухел беше притеглен като заместител, само че под негово управление " баварците " отпаднаха на четвъртфиналите в Шампионската лига и Купата на Германия, преди да вземат купата, когато изглеждаше, че ще им се изплъзне.

Оливер Кан е сменен от сегашния заместник-председател на борда на шефовете Ян-Кристиан Дреезен. Наследникът на Салихамиджич към момента не е явен и Хайнер сподели, че " към този момент няма съответни имена ". " Имах друг проект за живота си. Имах няколко прелестни години и да дойда тук преди 10 години беше едно от най-хубавите решения, които в миналото съм вземал. Трябва да помислите за смяна на проектите си, когато нещо толкоз забавно се появи ", сподели Дреезен.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР