Президентът на баскетболния Черноморец Васил Стоянов бе много критичен към

...
Президентът на баскетболния Черноморец Васил Стоянов бе много критичен към
Коментари Харесай

Президентът на БК Черноморец след загубата от Левски: Цирк! Пускаме протест и пак нищо - от пусто в празно

Президентът на баскетболния Черноморец Васил Стоянов бе доста сериозен към съдийството на полуфинала за Купата на България за мъже против Левски, изгубен от бургазлии със 73:77.

" Искам да кажа доста неща от много време. Само че не знам съдиите къде са били. Не може аз от самото начало да запитвам какво става, откакто знам, че те не схващат. Те не знаят какво е fadeaway. Вие виждали ли сте в баскетбола някой, който играе fadeaway и да се дава симулация? Трима от главните ни играчи са извадени за пет фаула, единият го изкарват за 20 секунди. Съгласен съм, че Левски би трябвало да играят край. То е ясно, откакто са уредници на шампионата. Понеже ние играем безобразно, няма да кажа доста неща ", съобщи Стоянов пред публицистите в " Арена София " в столицата след полуфиналния дуел.
 Васил Евтимов: Финалът ще е сред Левски и ЦСКА, работата е нагласена!
Васил Евтимов: Финалът ще е сред Левски и ЦСКА, работата е нагласена!

" Купата ще я завоюва ЦСКА, колкото и да съм левскар "

" Да кажем, че ние сме отговорни, единствено че съдиите въздействат на мача публично. Не сте ли сюрпризирани от наряда? Те единствено му вършат знак, че съм прав, както и дежурният. Какво ме грее мен това? Това, че играем едва, не значи, че тези би трябвало да ги бутат до финала. Това е най-слабият тим, то е ясно. Ние не сме по-слаби, само че нищо - на 1 април ще забележим, като играем тук в София. Ясно е, че би трябвало да се добутат до финала. С тази безобразна наша игра тези отсъждания са предостатъчни. Треньорът ще ви каже същото. Изумен съм за такива обикновени неща. Съдиите или в никакъв случай не са гледали баскетбол или го свирят преднамерено. Има несъществуващи фаулове. Днес беше подобен цирк, по-добре да ни бяха споделили да ги изпратим момчетата в Бургас и да не харчат пари. Да играят край Левски. Мога и да ви кажа кой ще е първи, няма да е Левски, а един от другите два тима. Просто би трябвало да играят Левски и вероятно ЦСКА, в случай че не загуби от Балкан. Това си е тяхна работа, аз виждам нашия тим ", продължи Васил Стоянов.

" Играхме безобразно едва, само че то беше ясно. Ние би трябвало да водим с 50 точки, с цел да бием с 10. Иначе няма по какъв начин да стане. Има си анализатори. Съдийството не е проблем от в този момент, ние си приказваме доста от дълго време - от три години едно и също. Но те няма да се научат. Ясно е, че има 10-15, които могат да свирят, от тях 5-6, които ги няма. Няма по какъв начин да има баскетбол и да станат нещата, разберете. Като е решено да играят Левски и ЦСКА край, да кажат и да не хабим нерви и време. По-добре да отидат да упражняват, тъй като това през днешния ден е една неприятна подготовка. Как да обясня на децата какво са свирили съдиите? Има още доста неща, които желая да кажа, като за чужденците и какъв брой би трябвало да играят. Ние си приказваме от 2-3 години и нищо. Наказвали са съдии за по три мача, само че никой дори не афишира това. Ако някой треньор, аз или друго длъжностно лице, било то от Левски или ЦСКА, незабавно се споделя. Защо? Защото сме им уронвали престижа. А не уронват нашия авторитет, по този начин ли - на президенти и играчи, които са играли в действителност баскетбол, а на тези там, които едвам вървят пешком им свирят фаулове съдии, които пък вървят в противоположна посока и не виждат защо става въпрос. Какво е това нещо? Ако изляза аз да изсвирвам с Тити или Чакмаков, ще свирим по-добре, тъй като аз имам чест и достолепие и изсвирвам това, което виждам, без значение дали е за моя тим или за другия. Тези хора или са кьорави или се вършат? Има неща, които са очевадни. Спонсорът също желае да създадем митинг, само че какво да протестираме, против кого. Знаете ли какъв е отговорът - няма други. Ами като няма други по тази причина и като шампионата ни няма друго, и като чужденците ни няма други, и по тази причина баскетболът е подобен ", разяснява още президентът на баскетболния Черноморец.
 Левски удари Черноморец и се класира на край за Купата на България
Левски удари Черноморец и се класира на край за Купата на България

Съперник на " сините " ще бъде спечелилият от втория полуфинал сред ЦСКА и Балкан

" Съгласяват се с мен, само че какво от това. Мачът не може да се преиграе. Ако има санкции, те ще са си някакви вътрешни, само че няма да се афишират. Трагично е. Като свърши мача, те се изнизаха. Нито може да разговаряш, нито нищо. Какво да направя. Пускаме митинг и отново нищо - от пусто в празно. Не знам за какво този наряд беше през днешния ден. Това не е от в този момент и няма да стане по-добре. Като няма съдии, такова ни е съдийството. Като няма играчи - такива са ни тимовете. Като няма състезание, седим и гледаме. Ще дойда особено да виждам финала, да видя дали ще има разлика в съдийството. Финалът е явен. Знам кой ще загуби, само че не знам от ЦСКА и Балкан кой ще бъде на край. След като Левски и ЦСКА са домакини, по този начин е заложено. Така би трябвало. Смятам, че ЦСКА имат качества, само че не знам ще бият ли Балкан, тъй като и те имат. Това е ситуацията. Грозна работа. Ако съм родител, няма да дойда с детето си в никакъв случай. Това е някакъв Биг Брадър - превързвания, шиене, рухвания, ставания. Всеки си мисли, че е някакъв. Естествено, че ще е някакъв, като са зад теб някакви хора, които би трябвало. Пак споделям - нашият тим игра едва, само че съдиите бяха доста по-слаби. Всъщност бяха доста мощни, само че в противоположната посока. Но това не мога да го кажа, тъй като им накърнявам престижа. Никой не ги е обиждал, просто те бягат от разговор ", приключи Стоянов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР