Президентът на Барселона Жоан Лапорта за пореден път заяви, че

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта за пореден път заяви, че
Коментари Харесай

Лапорта не спира: Суперлигата може да стане реалност през 2025 година

Президентът на Барселона Жоан Лапорта за следващ път съобщи, че планът „ Европейска Суперлига “ към момента е жив и в случай че Съдът на Европейския съюз се произнесе в интерес на идеолозите на шампионата, конкуренцията може да започва през 2025 година. В момента институцията резглежда разногласието сред УЕФА и основателите на плана и през март или април би трябвало да се произнесе по проблема дали Суперлигата има право да съществува като съперник на Шампионската лига. Решението на Съда на Европейския съюз ще бъде значимо и във връзка с това дали УЕФА ще може да постанова наказания на тимовете, които решат да вземат участие в подобен план. В момента само Барселона, Реал Мадрид и Ювентус не престават гласно да декларират желанието си да осъществят концепцията. 

„ През март или април Съдът на Европейския съюз ще се произнесе. Това ще бъде доста значимо решение и аз мисля, че то ще бъде в интерес на клубовете. Суперлигата ще бъде отворено съревнование. Нямаше да вземам участие, в случай че не беше по този начин. Искаме ръководството да принадлежи на клубовете. Ако решението е удобно, мисля, че Суперлигата ще бъде действителност през 2025 година “, съобщи Лапорта.

„ Ще имаме европейска конкуренция, която ще се конкурира с Премиър лийг. Смятам, че първоначално британските клубове няма да влязат. Ще се радваме да го създадат, само че мисля, че в началото няма да е по този начин. Всичко ще завърши, когато и те се причислят на по-късен стадий “, добави президентът на Барселона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР