Президентът на Българската федерация по волейбол (НВЛ) Любо Ганев даде

...
Президентът на Българската федерация по волейбол (НВЛ) Любо Ганев даде
Коментари Харесай

Любо Ганев пред Sportal.bg: Няма да правим конкурс за селекционер на България, има много кандидати

Президентът на Българската федерация по волейбол (НВЛ) Любо Ганев даде особено изявление пред Sportal.bg , в което приказва по какъв начин ще бъде избран идващия селекционер на националния тим на България по волейбол зъ мъже. 

На 13 септември Управителния съвет на БФВ одобри оставката на досегашния ментор Николай Желязков.

“Ние няма да вършим конкурс, както по този начин се прави конкурс. Ние ще създадем една процедура. Вече започнаха запитвания към федерацията от хора, които имат предпочитание да заемат поста. Ще съберем евентуалните претенденти и на 27 септември ще създадем един Управителен съвет. Да докладваме кои са евентуалните претенденти. Да пресеем кандидатурите до две, най-много 3. И с които по-късно ще се проведат диалози по отношение на финансови условия, период на контракта, цели да им се поставят… ”, съобщи Любо Ганев особено пред Sportal.bg.
29  Национална волейболна лига (НВЛ) показа b1b.box tv като формален сътрудник на Efbet Супер Волей
“Следващата 2023 година е доста значима за мъжкия волейбол в България. Имаме 4 пика - Лига на нациите, Европейско състезание, Олимпийска подготовка, а пък за състезателите от подрастващите като Алекс Николов ще има и Световно състезание. Много тежко ще е! ”, добави президентът на БФ Волейбол.

“Ние желаеме до 30 ноември, да си предадем проектите за 2023 година в Министерството на младежда и спорта. За да ги предоставим на ММС би трябвало да знаем първо кой е треньорът. Защото, треньорът си дава програмата, а ие я удостоверяваме и внасяме в ММС. На 27 септември ще следва УС, с цел да забележим евентуалните претенденти. И по-късно, ще проведем самостоятелните диалози с тях ”, добави Любо Ганев.

Българин или чужденец?

“Преди всичко би трябвало да имаме треньор, който да има почит от състезателите. Това е най-важното нещо! Първо би трябвало да намерим треньор с почит, който да е мотиватор за състезателите. Той би трябвало да извлече максимума от всеки играч, във всеки един миг. Задачата ще ни е тежка, само че при положителни треньори доста тимове демонстрират положителни резултати. Всички дружно като треньор щаб, състезатели би трябвало да създадем максимума за България! ”, безапелационен е Ганев.

“Не мога да издам имена, но… има разпознаваеми експерти. Познати на българските почитатели. Треньори водили национални тимове. Имаме интерес, в това число и от българи, които са водили по-рано българския народен отбор… Трудна задача. Ще трябав да седнем и да си кажем тъкмо какво желаеме. На един треньор не можем да предложим проект за една година. Ние имаме 2 цели: Първата е да се опитаме да създадем всичко допустимо да се класира тимът ни за Олимпийските игри в Париж 2024. Другата е към този момент да се опитаме да готвим проекто състав за Олимпиадата в Лос Анджелис 2028. Като забележим какви са хората, ще се съберем всичките, с цел да обсъдим кандидатурите. 

Повече глави мислят по-добре от една!

И да вземем всички дружно решение, с което да вървим напред! ”, приключи Любо Ганев особено пред Sportal.bg.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР