Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев сподели в

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев сподели в
Коментари Харесай

Любо Ганев: Вече имаме кандидатури от чужбина за селекционер на жените

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев показа в изявление за уеб страницата на федерацията, че се демонстрира сериозен интерес от задгранични треньори за поста селекционер на националния тим за дами.

Ганев и членовете на Управителния съвет взеха решение новият ментор на " лъвиците " да бъде определен с конкурс, като съгласно някогашният волейболист това е бил верният метод.

" За мен и моите сътрудници от Управителния съвет това е верният метод. Постът е доста значим. Договорът на предходния треньор Иван Петков изтичаше и той самичък сподели, че няма да продължи. Като членове на Управителния съвет желаеме да сме оптимално осведомени с условията на треньора. Трябва да сме готови с информацията за него. Вече има запитвания от най-малко 6-7 души. Очаквам броят им да надмине 10. Предложението е към всички. Вече има 4-5 задгранични кандидатури за поста. Даже бих споделил, че множеството не са от България. ", показа Ганев.

Президентът на централата добави, че решаващото при избора ще бъде визията на треньора.

" Няма неща, които да не са значими. От решаващо значение ще е визията на индивида. Искаме да забележим по какъв начин си показва нещата, по какъв начин мисли да реализира задачите. Колкото повече подадат документи, толкоз по-оправдан избор ще създадем. ". съобщи Любомир Ганев.

Той добави още, че финалното решение ще бъде направено по време на съвещанието на Управителния съвет през януари.

" При всички положения ще е през януари. Тогава ще имаме съвещание на Управителния съвет. Ще обсъдим всички кандидатури. Сериозна тежест ще има и думата на треньорската комисия. Там са събрани експерти, които ще създадат своите отчети до членовете на УС. Когато имаме всички мнения, ще изберем най-хубавото решение. Ще беседваме с претендентите персонално. Нека забележим какви са техните условия и дали ще можем да им ги осъществим. ", разяснява президентът на волейболната федерация.

Ганев направи оценка и на миналата 2021 година и посочи, че задачите пред новия селекционер на женския народен тим ще останат завръщането в топ 10 на света.

" България семейства на финалите на Европейската златна лига и на Европейското състезание. Основната цел на Управителния съвет беше да създадем тима ни различим. Такова медийно внимание към женските националки в никакъв случай не е имало. Затова одобрявам, че задачата е изпълнена. Можеше да реализираме малко по-добър резултат на Европейското състезание и един четвъртфинал против Нидерландия щеше да ни приляга. Смятам, че мястото ни беше във финалната четворка. Със самоуверено сърце мога да кажа, че девойките дадоха всичко от себе си. Трябва да сме в Топ 10 на света. ", съобщи Ганев.

Накрая президентът на централата показа и какво следва до края на актуалната година.

" Трябва да се приготви проектът, който да дадем на Министерството на спорта. Вървят мачовете в Националната волейболна лига. Вероятно ще имаме още едно съвещание на Управителния съвет. Ако не стане до края на декември, ще е незабавно след Нова година. Искам да пожелая на всички другари на волейбола радостни празници. И бъдете сигурни – по-хубавото следва ", приключи Любо Ганев.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР