Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев бе избран

...
Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев бе избран
Коментари Харесай

Президентът на БФСки Цеко Минев влезе в ръководството на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев бе определен за член на Съвета на Международната федерация по ски (FIS). Това стана по време на 52-ия конгрес на центрата, който се организира през днешния ден.

Кандидати за 16-членния Съвет бяха 19. Минев влиза в историята като първият българин член на най-висшия управителен орган, който ръководи зимните спортове и е третият с толкоз висок пост в спорта. В бордовете на леката атлетика ина тенис са Добромир Карамаринов и Стефан Цветков.

За президент на интернационалната федерация бе определен милиардерът и притежател на HEAD Йохан Елиаш. Той поема поста от Джанфранко Каспер, който остава почетен президент. 

„ Благодарен съм на сътрудниците от целия свят за гласуваното ми доверие да стана член на Съвета на ФИС. Изборът ми е резултат от упорития труд в последните 20 години, посредством който успяхме да върнем България на картата на международните ски, да станем водеща дестинация, както и да реализираме изключителни триумфи в зимните спортове. Това е и самопризнание за всички, които поддържат българските ски – състезатели, треньори, деятели, спонсори и зимните ни курорти. Надявам се, че с сътрудниците от новия Съвет на ФИС ще допринесем за идващото равнище на международните ски “, разяснява Минев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР