Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев заподозря

...
Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев заподозря
Коментари Харесай

Аврамчев заподозря саботаж на конкуренти от чужбина

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев заподозря външна интервенция от съперници от чужбина за позитивните допинг проби на тримата плувни национали Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов по време на лагера на Белкемен през януари.

“За мен е външна интервенция. Не позволяваме, че някой вътре от състезателите може да извърши сходно нещо. Знаете, че на лагера на Белмекен имаше чужденци. Може би съперник въпреки това. Климатът в тима е добър, аз имам вяра на тези момчета. Категорично изключвам вътре в националния тим да има сходно нещо. Не имам вяра някое другарче да постави на друго неразрешено вещество. Няма по какъв начин да има интервенция от Съединени американски щати или Англия. За мен е тайнственост.

За това помолих момчетата да си помислят какво са правили сред празниците – това може да е поставено целеустремено. Ако някой е поставил някаква добавка – знаете, че на барчетата написа едно, а вътре може да има друго. Да ги донесат и да се изследват”, съобщи Аврамчев на конференция в Пресклуб “България” през днешния ден.

Дали е допустимо някой различен да желае да заеме неговото място на поста във федерацията? Аврамчев не изключва и тази опция: “Всичко е допустимо - обясних го и на момчетата, за жалост те “горят”. Защото в тяхната проба са открити тези субстанции – в случай че е от нечиста добавка, или нещо – да пледираме да сe анулира наказването или да бъде понижено, само че е малко евентуално. Готов съм да си поема виновността. И всеки – лекар, треньор. Всички ще си поемат вината”, сподели още президентът на родната централа.

“Цялата тази история e бойкот против мен и против националния тим по плуване, защото на някои очевидно нашите триумфи не са им по усета. Продължаме с следствието – от кое място, по какъв начин, за какво, нямам пояснение. Нали не мислите, че някой от тук седящите ще вземе две хапчета и ще ги даде на тези състезатели. Престъпници ли сме? Отговорно мога да кажа, че не сме”, добави Аврамчев.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР