Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели,

...
Коментари Харесай

Илиана Раева очаквала повече от грациите ни на европейското |

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева показа, че е очаквала повече от грациите ни на завършилото в Киев европейско състезание.

В столицата на Украйна българките завоюваха 3 медала при девойките - злато и сребро на Стилияна Николова (във финалите с лента и с топка) и бронз на Ева Брезалиева (във финала с бухалки). При дамите, в многобоя Боряна Калейн приключи 4-та, а Катрин Тасева е 7-ма.

" Планирахме девойките да имат мощно показване, без значение, че няколко пъти беше нарушена подготовката им. Това се отнася и за дамите, а видяхте и с ансамбъла какво се случи. Много безапелационна Стилияна, доста мощна Ева. И двете състезателки се показаха доста добре. Тук е мястото да кажа, че триумфа им се дължи на тяхната треньорка Валентина Иванова – един безпределно надарен млад треньор, с доста огромно предпочитание за развиване. Те от на следващия ден стартират да се приготвят за възраст – дами ", сподели Раева пред БНР.

" При дамите – 4-то и 7-мо място, чакахме по-добро показване. Да, има справедливи аргументи за това показване, тъй като те бяха упражнявали единствено три седмици. Боряна изкара доста тежък грип, с доста висока температура. Катрин също направи доста тежко боледуване, което в действителност е било ковид.

Когато потеглиха за Киев, направихме тест за антитела и се оказа, че Катрин има такива. И тя имаше три седмици за подготовка, само че това никога не желая това да звучи като опрощение, само че видяхте, че Израел и Беларус, тези страни, които не са спирали подготовката си се показаха най-добре.

С грешката на бухалки, Боряна си изпусна подготвен бронзов орден. Един умел играч не може да позволява такава неточност. Няма опрощение, тъй като в случай че тя си беше изиграла композицията, както е заложена, тя щеше да вземе бронзовото отличие.

Но, какво е оптимистичното от това показване в Киев – двете ни гимнастички не съумяха да покажат нито едно от съчетанията си, както са заложени, само че за това, което демонстрираха получиха доста високи оценки т.е. в случай че те са в една доста добра форма и си изиграят съчетанията както би трябвало, могат да се борят за златен орден. За съчетанието с топката, в което Боряна не направи доста от заложените детайли, получи 25.250 точки.

Представете си, в случай че беше изпълнила всички детайли, каква оценка щеше да вземе. След надпреварата имахме доста дълъг диалог и с двете – и двете споделиха, че не са в оптимална форма, а и ние го знаехме, само че за тях беше значимо да вземат участие в това съревнование. Трябваше да си сверим часовника. Ядосана съм от грешката на Боряна Калейн, само че в това време съм спокойна, че съчетанията са ни конкурентноспособни. Трябва им повече убеденост, която ще пристигна с пълноценни тренировки.

Аз имам вяра, че следващата година на европейското във Варна, ние ще покажем съчетанията си в цялостния им искра. Ние ще се представим с отбор – девойки, отбор – дами и дами – самостоятелно. Започваме да работим доста съществено. Ще има дребна смяна в тактиката ни на подготовка, няма да споделя каква ще е тя, само че ще си види при започване на идната година.

Весела Димитрова не планува да бъдат сменя композициите на ансамбъла. На този стадий следва единствено доста сериозна работа за изчистване и изиграване на съчетанията и още усложняване ", сподели още Илиана Раева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР