Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи
Коментари Харесай

Илиана Раева е много доволна от първото състезание за годината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи анализ на представянето на тима ни в първото съревнование за годината, което се организира в Москва от петък до неделя. В съветската столица Татяна Воложанина се класира 18-а в многобоя и влезе във финала на лента (седмо място) на шампионата Гран При, Вая Драганова приключи четвърта в многобоя на съпътстващия шампионат за дами, а Ева Брезалиева и Стилияна Николова завоюва четири сребърни и един бронзов орден в конкуренцията за девойки.

“Много съм удовлетворена от присъединяване на всички. Разбира се, най-щастлива съм за финала на топка на Татяна Воложанина. Тя се състезава с най-хубавите гимнастички на Русия и някои други страни и беше значимо да успее да покаже големия си капацитет. Допусна някои неточности, само че въпреки всичко тя за първи пут взе участие на съревнование от подобен мащаб и е единствено на 17 години. Прекрасно е, че влезе в схемата на Гран При и знам, че от тук нататък единствено ще пораства като състезател”, съобщи Раева.
 “Вая също се показа доста добре. За нея това също беше нов старт за кариерата й. Показахме две доста надарени гимнастички, които занапред ще печелят медали за България. Много могат и двете, доста са разнообразни и отзивите за тях към този момент са доста положителни.Показахме силата на българската гимнастика с прелестни композиции и сложни детайли, за които се желае още работа.
 Тук е мястото да кажа, че креативният талант на Бранимира Маркова блестящо се открои на това съревнование, както несъмнено и на Валентина Иванова при девойките. Много съм спокойна с работата на двете и на техните помощници Силвия Стойнева, Марияна Памукова и Райна Тошева. България от няколко години е предстояща с голям интерес от експерти, треньори, съпернички и почитатели в света. Успяхме да създадем един прелестен и можещ екип с необикновено надарени треньори и състезатели. Вижте девойките ни какъв възторг направиха. Малката кралица Ева и дребното торнадо Стиляна! Радост за сетивата”, сподели още президентът на БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР