Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев е доволен

...
Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев е доволен
Коментари Харесай

Красимир Дунев: Надявам се България отново да има участник на олимпийските игри

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев е удовлетворен от триумфите на българските състезатели през миналия уикенд.

Националите завоюваха общо шест медала (един сребърен и пет бронзови) на Световната чалъндж купа по спортна гимнастика в Сомбатхей (Унгария) и на интернационалния шампионат за мъже в Букурещ (Румъния).

" Аз съм извънреден щастлив за триумфа на нашите състезатели. Мога да кажа, че чаках даже и още триумфи на Световната купа в Унгария. Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров имаха късмет на успоредка да бъдат на финала и да вземат орден, Димитър Димитров на земна гимнастика е любимец на този апарат и можеше също да бъде на край, Йордан Александров има бронз на висилка, Димитър Димитров с четвърто място на прескок, малко не му стигна за орден. Другите трима състезатели, който участваха на интернационалния шампионат в Румъния, също са с четири медала и бронз отборно ", сподели Дунев пред БНР.

Той се надява България да има участник на Игрите в Париж 2024, откакто в Токио 2020 започва Дейвид Хъдълстоун.

" Мисля, че в случай че всичко върви наред и всички са здрави, ще успеем да вземем квота за олимпийските игри още веднъж ", прибавя президентът на федерацията. Той сподели още, че заболяване е попречило Хъдълстоун да се показа съгласно упованията в Унгария.

Дунев показа, че различен народен играч Раян Радков е с травма на коляното и евентуално ще претърпи интервенция. Радков беше сменен в състава от Мартин Мишев, който завоюва орден на финала на кон с гривни.

Този уикенд следва Световна купа в турския град Мерсин.

" Световната купа в Унгария беше доста мощна, в Мерсин също ще има доста гимнастици от целия свят. Няма и месец преди Световното състезание и всеки желае да види какво е равнището. Световното състезание ще бъде може би едно от най-силните в последните години, тъй като е първа подготовка за олимпийските игри. Ние, за жалост, ще участваме единствено с двама състезатели, защото не успяхме да се класираме с тим. Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров ще играят многобой, а задачите ни са място в топ 24 и край на някои апарат. Това ще бъде в действителност неповторим триумф ", сподели още Красимир Дунев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР