Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински направи своя

...
Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински направи своя
Коментари Харесай

Красимир Инински: Боксът изпраща много успешна година

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински направи своя прочит на изминаващата към този момент 2021 година. Той проучва развоя на събитията за родните състезатели и уточни какво чака като резултати и през идната 2022-ра. Ето какво сподели Красимир Инински пред уеб страницата на БФ Бокс.

Г-н Инински, минаха и последните огромни шампионати с българско присъединяване. В края на тази 2021 година, каква оценка бихте сложили за постигнатите резултати?

- Годината при всички положения е сполучлива. Имаме положителни резултати и медали освен на Олимпийските игри в Токио, само че и на шампионатите при подрастващите – европейски и международни оценки. Единственото, което може да се каже, че не успяхме да вземем, бе орден от Световното състезание при мъжете. Но там имаше и субективни аргументи за развоя на шампионата, имам предвид измисленият нокдаун на Хавиер Ибаниес на 1/4-финалите, който го остави без отличие, а той го заслужаваше. Не желая да звучи като опрощение, само че такава бе действителността. Олимпийската купа на Стойка бе безспорният връх на годината. Но доста хубаво в тази ситуация е, че има последователност, тъй като от всяка възрастова група имаме оценки от огромните шампионати, тъй че работим както за сегашното и резултатите през днешния ден, по този начин и с взор към бъдещето. Както постоянно сме го правили. С краткосрочните цели реализираме дълготрайните.

Олимпийската купа бе чакана от много време в българския бокс…

- Така е. Радвам се, че дългогодишната работа се изплати и Стойка в действителност завоюва злато, каквото заслужаваше. Успяхме да изградим мощен екип към нея, с помощта на което тя разпростра големия си капацитет и толкоз безапелационно завоюва този златен орден.

До каква степен този златен орден ще способства за развиването на спорта и най-много на по-младите боксьори?

- Тя е доказателство, че методът, по който работим е верен. Със сигурност тя ще стимулира младото потомство треньори и занимаващи се с бокс да продължат по този път и всички дружно ще гледаме в една посока. Екипна работа, ограничения и труд. Това е истината, няма елементарен път за подобен триумф. Много съм удовлетворен от развоя на целия шампионат в Токио. Но отново дублирам – удовлетворен съм и от триумфите на младежите и девойките, тъй като те са знак, че идващото потомство е с огромен капацитет.

А това е причина за триумфи и през идващия олимпийски цикъл, нали по този начин?

- Абсолютно. Точно по този начин. Наша задача е да съумеем да съхраним и запазим тези деца, с цел да продължат да се занимават с обичания си спорт. И да им помогнем да осъществят капацитета си.

Декември месец е обвързван с оценки и награди. Ще види ли боксът собствен Спортист на годината?

- Мисля, че това е логически процес на събитията. Стойка заслужава безусловно, с дългогодишната си кариера, която бе белязана и с този голям триумф в Токио. Това ще бъде прелестен свършек на кариерата й, както и ужасно самопризнание на спортните публицисти и българския народ към нейните старания. Вярвам, че тя заслужава това отличие, което ще бъде и още една оценка на екипната работа, която съпътства този триумф.

Ако се върнем към Световното състезание за мъже, при всички положения Хавиер бе ощетен и това не е опрощение, а факт. Трудно ли се претърпява подобен процес?

- Така е, не може да приказваме за опрощение в тази ситуация. Наистина беше доста неприятно като процес на шампионата, тъй като това бе орден за България. Спечелен от него, само че връчен на различен. Разочарованието бе огромно, тъй като това отличие щеше да е още едно доказателство за положителната работа, която вършим. Вярвам, че с труд и неизменност ще си върнем каквото ни взеха.

Гледайки към 2022-а, позитивизмът доминира, нали по този начин?

- Със сигурност. Предпоставките за триумфи са налични, въпрос на работа и отдаденост. Само по този начин може да реализираме резултати. Имаме капацитет, както при мъжете, по този начин и при дамите. Да не забравяме, че Станимира Петрова си е сложила и тя сериозна цел, която сме оптимисти, че ще осъществя.

Ще съумеят ли момчетата, които в този момент трупаха оценки при младежите, да влязат бързо и при мъжете, с цел да ни радват и там?

- Ние работим от една година в тази посока. Те упражняват с мъжете към този момент от много време и се оправят в действителност добре, приспособяват се бързо. Радващото е, че все още са посочили, че са хубави момчета, имат предпочитание да упражняват и да се развиват, което няма по какъв начин да не ни радва.

Колко сложен ще е този олимпийски цикъл?

- Хубавото е, че нас работата не ни плаши. Единствено въздействие може да окаже епидемиологичната конюнктура, по-трудното напредване на хора и организирането на лагери, взаимни тренировки. Това може да усложни процеса. Останалото го вършим на драго сърце. Ние сме се събрали все хора, които обичаме бокса и вършим всичко това с обич. Оптимист съм и постоянно желая най-хубавото за боксьорите, треньорите и хората към нас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР