Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков посрещнакъсно снощи

...
Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков посрещнакъсно снощи
Коментари Харесай

Европейските шампионки Денчева и Янева се прибраха

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков посрещнакъсно нощес европейските шампионки на двойки при девойките до 16 години Росица Денчева и Елизара Янева.

Денчева и Янева завоюваха купата на шампионата в Парма (Италия). Българките победиха във финала германките Юлия Щузек и Соня Женихова с 6:2, 6:3. Така националките завоюваха трофея след пет победи и единствено един изгубен сет.

" Много съм щастлива, че спечелихме купата на двойки. Мисля, че се представихме доста мощно. На сингъл можеше да се показва и по-добре, само че да се концентрираме върху позитивните неща. Срещу словачките ни беше най-трудно. Те играха доста добре, само че и ние тогава се представихме най-силно. Ние с Роси се познаваме от доста години и сме играли доста пъти дружно на двойки. Настроили сме се добре на играта сред нас и настроението. Надявам се да играя все по-добре и да надвивам ", разяснява Елизара Янева пред уеб страницата на БФТ.

Росица Денчева съобщи: " Радвам се от постигнатото и това, че успяхме да се оправим със напрежението. Да играеш за националния тим носи доста отговорност. Много се веселя за тази купа. Не беше по никакъв начин елементарно. Имаше доста изявени състезателки в другите страни и този факт прави още по-ценен триумфа за нас. И съгласно мен словачките ни бяха най-силния съперник. В първия мач резултата беше най-оспорван, само че по-късно играхме доста добре. Много пъти сме играли дружно и може да се каже, че сме се сработили. Смятам, че сме много добра двойка. Надявам се на положително показване в идващите шампионати и до реализирам от ден на ден победи. "

Треньор на девойките на Европейското състезание беше Христоско Атанасов. " За мен този триумф беше предстоящ. И двете девойки са страхотни. Роси Денчева демонстрира страхотна игра през цялата година. Елизара Янева също не отстъпва по нищо на най-хубавите. Трябва да отбележим, че Янева загуби на сингъл от бъдещата шампионка, а Денчева от бъдещата вицешампионка. Реално изгубиха от двете най-хубави в Европа. Нашите девойки демонстрираха неповторима игра на двойки. Като сработване, като отборна игра и колектив. След първия мач не дадоха късмет на нито една двойка ", сподели Атанасов.

По обявата работи: Любомир Тодоров БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg