Президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев коментира напрежението с

...
Президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев коментира напрежението с
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Още дядо ми беше бит от милиционерите, защото не искаше да се пише македонец

Президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев разяснява напрежението с Република Северна Македония.

" Още дядо ми беше обичай от полицаите, тъй като не искаше да се написа македонец. Българските комунисти. Майка ми има тапия от Софийския университет - обичан преподавател на хиляди българи, на която написа македонка. Колкото пъти ми я е показвала, тя е плакала ", сподели Плевнелиев, който е родом от Гоце Делчев.

" България сбърка доста. Българските комунисти направиха не едно и две национални изменничества. Дори и към днешна дата ние сякаш не сме толкоз дейни, колкото страни като Гърция и Сърбия на терен. Искам да похваля българската дипломация, както и медиите, тъй като ние към този момент можем да стъпим на две доста значими неща - договорът за добросъседство и френското предложение, което е европейското. Това са двата стълба на нашата народна власт и ние би трябвало да продължим по този начин ", добави президентът в утринния блок на БТВ.

" Ще ви опиша една преживелица. Отивам в 2017 година в ресторант с българи в Македония. Те ми подаряваха бутилки. Единият сподели: " 5-годишно вино, тъй като съм бил пет години в пандиза ". Друг ми даде 7-годишно вино, защото е бил седем години в пандиза ". Трябва да се държим като възрастния човек в стаята ", счита Плевнелиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР