Президентът на Аржентина Маурисио Макри забрани на членовете на правителството

...
Президентът на Аржентина Маурисио Макри забрани на членовете на правителството
Коментари Харесай

Кризата в Аржентина доведе до забрани за пътуване на Мондиал 2018

Президентът на Аржентина Маурисио Макри забрани на членовете на държавното управление да пътуват за международното състезание по футбол в Русия поради задълбочаването на икономическата рецесия в тази южноамериканска страна. Това заяви вестник " Насион ", базирайки се на осведомени източници.

" Нито един служител няма да пътува за Русия. Президентът, министрите и другите представители на държавното управление не могат да си разрешат да се демонстрират в Русия в разгара на икономическата рецесия ", написа изданието.

Преди две седмици беше оповестено, че персонално Маурисио Макри се е отказал от пътешестване до Русия.
Аржентинският президент изиска помощ от Международния валутен фонд поради внезапното намаляване на курса на аржентинското песо.

На 4 май централната банка на Аржентина подвигна водещата рента до 40 %. Финансовият регулатор заяви, че ще употребява всички налични му механизми, с цел да не допусне внезапни съмнения на валутния пазар, а също и с цел да подсигурява намаляване на инфлацията. За няколко часа тези ограничения стопираха обезценяването на аржентинското песо, само че по-късно спадът му продължи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР