Президентът изпрати открито писмо в отговор на отправен коментар на

...
Президентът изпрати открито писмо в отговор на отправен коментар на
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма да освободя Пламен Узунов, това е клеветническа кампания

Президентът изпрати намерено писмо в отговор на насочен коментар на Сашо Диков във връзка с секретаря по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

" Манипулативните внушения във връзка с секретаря по правни въпроси и антикорупция към този момент бяха обществено опровергани с оповестените видеозаписи, разкриващи персоналния темперамент на неговата среща в столичен ресторант. Наказването на почтен човек и отстраняването му от работа вследствие на клюка не е в интерес нито на президентската институция, нито на обществото. Изгода от легитимацията на този сюжет биха извлекли само неговите създатели ", написа Румен Радев.
 Радев за записа с Пламен Узунов: Няма да разясня ченгеджийски похвати Радев за записа с Пламен Узунов: Няма да разясня ченгеджийски похвати
Президентът Румен Радев дефинира случая със съветника му Пламен Узунов като " ченгеджийски прийом ", съобщи БНР. След срещата на върха н...

Държавният глава написа още, че " президентът е поверил кадровата политика на изпълнителната власт на Министерския съвет и на министрите в техните отраслови области и високо цени напъните им за възобновяване на държавността в сложен за страната миг ". Цялостна оценка за работата на служебните министри президентът ще даде след края на мандата на държавното управление, написа още Радев.

Според него " прозрачността в имущественото положение и приходите на висшите магистрати и заемащите висши държавни длъжности е безвъзвратен принцип на правовата страна и неговото нарушение следва да води до наказания ". " Затова, както Ви е известно, Администрацията на президента неколкократно е отправяла запитвания до виновните институции във връзка изнесената информация за недекларирани банкови сметки в чужбина от 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности. Като взема мотив от писмото Ви, това е следващият случай, в който президентската институция изисква осветляване на случая, като е сезирала способените служби ", се споделя още в откритото писмо на Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР