Президентът и треньор на волейболния Левски - Владимир Николов говори

...
Президентът и треньор на волейболния Левски - Владимир Николов говори
Коментари Харесай

Владо Николов: Искам да видя Левски с титлата

Президентът и треньор на волейболния Левски - Владимир Николов приказва за формалната страница на клуба във " Facebook ". Той показа мнението си за актуализирания тим на " сините ", работата в подготвителния интервал и задачите пред клуба.

Г-н Николов, остават двайсетина дни до началото на сезона в мъжката Суперлига. Как върви подготовката на тима?
- Смятам, че всичко се движи по проект. Свършихме един доста огромен размер от физическа работа, която се надявам да ни донесе плодове при започване на сезона.

Отборът наподобява по-различно по отношение на миналогодишния. Единствено Смилен Мляков е над 30 година, а в състава има най-вече млади момчета. Каква ще бъде тактиката за вас и управлението на клуба?
- Действително имаме трима-четирима състезатели с повече опит. Всички останали са на по 20 години или даже по-малки, което ни прави един от най-младите участници в Суперлигата. Това ясно демонстрира и каква ще бъде нашата тактика, а точно да разчитаме на млади и надарени състезатели от школата, към които да прибавяме няколко опитни, с цел да оказват помощ в развиването им. Надявам се това да ни донесе резултат.

Къде бихте желали да видите Левски на края на сезона?
- Бих желал да го видя първенец.

Възможно ли е това с оглед точно на подмладения състав?
- Има няколко тима, които са по-добре окомплектовани от нас, тъй че ни чакат доста забавни и сложни мачове. Надявам се тези млади момчета при нас да израснат и да бъдем в действителност конкурентоспособни.

Как се показват досега новите попълнения, в профил наподобява, че Мляков ще бъде авторитетната и сплотяваща фигура...
- Ние тъкмо поради това го привлякохме. Той идеално дава отговор на профила, който търсихме - водач, експерт, играч, който може да бележи в решителните моменти. Убеден съм, че той е нашият човек.

Спечелихте с 3:2 първата си контрола против Пирин. Вие като треньор какво видяхте в този мач?
- Видях на моменти доста добра игра, редувана с някои хлапашки неточности, което е ненапълно обикновено. В общи линии се видя, че сме по-напред в подготовката от противника. Реално трябваше да спечелим по-убедително.

Какви инспекции още предстоят за отбора преди началото на сезона?
- Ще участваме на шампионат в Пазарджик с домакина " Хебър ", ЦСКА и румънския " Стяуа ". След това имаме още едно сходно съревнование в Перник - за купа " Борис Гюдеров ". Това ще са контролите преди началото на шампионата.

Къде ще тренира и семейства Левски тази година?
- В зала " Универсиада ", когато оборудването не е ангажирано с комерсиални събития. Ще употребяваме и зала " Академик " сред 15 ноември и 5 декември, когато в " Универсиада " има ревю.

Вие сте и президент на клуба - обезпечено ли е присъединяване на всички гарнитури в държавните шампионати?
- Да, изцяло.

Как се развива Детско-юношеската школа?
- Много добре, сигурно тази година ще имаме по-добри резултати от миналата.

Миналата година обявихте, че се надявате да привлечете повече фамилии измежду почитателите на волейболния Левски. Предвиждате ли нови тласъци и интензивности за родителите с деца на вашите мачове?
- Да, това е наша дълготрайна тактика, която ще продължи и тази година. Тенденцията в международен мащаб е волейболът да се трансформира в фамилен спорт номер 1 и ние поставяме старания в тази посока.

 Пламен Константинов: В Полша играхме с най-хубавото, с което разполагаме
Константинов: В Полша играхме с най-хубавото, с което разполагаме

" На Тошко Алексиев просто не му стигна времето за подготовка "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР