Президентът и премиерът на Република Северна Македония излязоха с позиция

...
Президентът и премиерът на Република Северна Македония излязоха с позиция
Коментари Харесай

Скопие срещу София: Реакции след среща на президента Радев с шефовете на спецслужби

Президентът и министър председателят на Република Северна Македония излязоха с позиция България да не се намесва във вътрешните работи на Скопие.

Причината е срещата на президента Румен Радев с българските специфични служби по сигнали на наши сънародници от Битоля за нарушение на правата им.

Отношенията ни със Северна Македония са в изходна позиция, разгласи през днешния ден вицепрезидентът Йотова.

" " Крaйнo нeoбичaйнo " и в прoтивoрeчиe c вътрeшнитe прoцeдури в НAТO държaвният глaвa нa eднa oт члeнкитe нa aлиaнca дa cвиквa cлужбитe зa cигурнocт, зa дa рeaгирaт нa прeдпoлaгaeмo нaрушaвaнe нa прaвaтa нa грaждaнитe в другa cтрaнa члeнкa нa НAТO, се показва в позицията на президента на Македония - Стево Пендаровски.

От " Дондуков " 2 не разясниха македонските реакции по вчерашната среща на президента със специфичните служби.

Вицепрезидентът Йотова, която присъстваше на срещата през вчерашния ден разгласи през днешния ден, че връзките ни със Скопие освен буксуват, само че се връщат в изходна позиция.

" Голямата неточност е, че не убедихме нашите европейски сътрудници, тъй като си служихме единствено с исторически причини. Не че не са значими, само че са значими човешките права и свободите на нашите български жители в Македония и културното ни въздействие там и на нашите сдружения ", счита вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът разкритикува и хода на имунизационната акция у нас. Според имунизационния щаб има организация, само че няма ваксини. От щаба обясниха, че предпочитано се имунизират членове на секционни и районни изборни комисии до 15 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР