Президентът и правителството слагат за титулярен главен секретар на МВР

...
Президентът и правителството слагат за титулярен главен секретар на МВР
Коментари Харесай

Президентът и кабинетът слагат титулярен главен секретар на МВР

Президентът и държавното управление поставят за титулярен основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който все още изпълнява длъжността началник на ОДМВР-Пловдив. Това излиза наяве от публично държавно известие. 

Министерски съвет е взел особено решение, с което предлага на президента да издаде декрет за назначението на Тодоров на най-висшата професионална служба на вътрешното министерство. Като се има поради, че държавното управление е служебно и назначено от президента, то кадровата смяна сигурно е авансово съгласувана. 

Според формалната му биография, Тодоров е приключил военно обучение във ВНВУ „ Васил Левски “. През 1989 година стартира работа в Министерство на вътрешните работи, като поредно е заемал разнообразни изпълнителски и управителни позиции в пловдивската дирекция.  През 2003 година оглавява бранш „ Престъпления по пътищата “ към работа " Полиция " при Регионална дирекция на вътрешните работи - Пловдив, а през 2005 година става шеф на Първо районно управление (на МВР) – Пловдив, което управлява до назначението му като зам.-директор на ОДМВР – Пловдив на 20.05.2021 г. Това в действителност беше една от първите кадрови решения на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той опитва да махне Йордан Рогачев като началник на пловдивското Министерство на вътрешните работи и да сложи Тодоров, само че не съумя. Самият Рогачев излезе в бащинство и по този начин Тодоров извършва длъжността шеф на ОДМВР-Пловдив.

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи сменя освободения от президента и служебното държавно управление Ивайло Иванов. Те го отстраниха с аргумента полицейско принуждение по време на митингите. Иванов въобще не се съгласи с тези доводи и разгласи, че ще си търси правата. След неговото махане поста основен секретар краткотрайно бе стихотворец от Стоян Темелакиев - зам.главен секретар. Сега Петър Тодоров ще е титуляр.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР