Президентът Еманюел Маркон стана вчера най-четения в Туитър французин с

...
Президентът Еманюел Маркон стана вчера най-четения в Туитър французин с
Коментари Харесай

Само с едно ВИДЕО и ПОСТ Макрон направи нещо немислимо

Президентът Еманюел Маркон стана през вчерашния ден най-четения в Туитър французин с поста си " Да създадем планетата ни още веднъж велика " на британски език, оповестен в среднощ. До следобяд известието му беше споделено към този момент над 140 000 пъти и " харесано " 227 000 пъти. Това съобщи Франс прес, базирайки се на обществената мрежа.


Макрон направи изказване на френски, а след това и на британски език в отговор на Тръмп, който разгласи отдръпването на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата.
Това е първият случай в историята, когато Елисейският замък популяризира изказване на френски държавен глава на британски, отбелязва Българска национална телевизия.

Предишният връх за най-споделяно в Туитър известие от френски акаунт принадлежеше на ефирен водещ. Посланието на Макрон - видоизменена версия на лозунга на Доналд Тръмп " Да създадем Америка още веднъж велика ", изписана с основни букви на декор с цветовете на френското знаме - е било споделено по целия свят.

Над 20 % от препращанията му в Туитър са от Съединени американски щати, близо 10 % са от Франция, 5 % - от Англия и 3 % - от Мексико, сочат данните на платформата за мониторинг на Туитър, Визибрейн.

Постът на президента е събрал 114 000 " лайкове " и във Facebook. Рекордът за най-препращано обръщение на политик в Туитър продължава да държи американският президент Барак Обама с поста си " Още четири години ", оповестен при преизбирането му през 2012 година и споделен над 900 000 пъти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР