Президентът Еманюел Макрон заяви, че Франция и други западни държави

...
Президентът Еманюел Макрон заяви, че Франция и други западни държави
Коментари Харесай

Макрон: След войната в Украйна Европа ще бъде по-слаба - голяма част от индустрията ѝ ще бъде убита

Президентът Еманюел Макрон съобщи, че Франция и други западни страни не се стремят към унищожаването на Русия. Френският водач съобщи това в изявление за американския ефирен канал CBS, което беше излъчено през вчерашния ден. Макрон акцентира, че руснаците постоянно са били уважавани в страната му. Той означи също " разсинхронизирането " сред Съединени американски щати и Европейски Съюз заради високите цени на силата. Френският президент разкритикува и самодейностите на Вашингтон за понижаване на инфлацията и стимулиране на стопанската система на страната, оповестява ТАСС.

Според Макрон Москва изпитва „ известно отвращение “ и счита, че западните страни се стремят да „ унищожат Русия “. " Не мисля, че това е нашият блян. Никога не сме имали подобен блян във Франция ", сподели той. " Нещо повече, имаме доста близки връзки от културна и историческа позиция. И постоянно сме уважавали народа на Русия ", увери френският президент.

Потребителите в страните от Европейски Съюз са принудени да заплащат високи цени за енергийни доставки, доставяни от Съединените щати, което се отразява отрицателно на връзките и на конкурентоспособността на европейските страни, съобщи Еманюел Макрон.

" Мисля, че администрацията и президентът Байдън персонално са доста привързани към Европа. Но в случай че погледнете обстановката през днешния ден, в действителност има разсинхронизация. Защо? Заради силата. Европа е покупател на газ и нефт. Съединени американски щати - снабдител. И в случай че погледнете обстановката, нашата промишленост и семействата не купуват на една и съща цена. Така че има огромна разлика, която визира покупателната дарба и конкурентоспособността на нашето население ", сподели френският водач.

Говорейки за опитите на западните страни да попречат на Русия да организира специфична интервенция в Украйна, Макрон акцентира: " Ние участваме пълноценно в тази война дружно в името на едни и същи правила. Но цената на тази война не е една и съща и за страните от двете страни на Атлантическия океан. Трябва да разберете това доста добре. "

Френският президент разкритикува самодейностите на администрацията на Съединени американски щати за понижаване на инфлацията и стимулиране на стопанската система на страната. „ В сегашния миг, когато има война, това са убийци на нашата промишленост “, оплака се той. „ Съединени американски щати взеха решение преди два месеца и половина да субсидират доста повече нови, екологични планове за акумулатори, водород и други неща. Това равнище на дотации е два до три пъти по-високо, в сравнение с в Европа ", изясни Макрон. Той призна, че след разрешаването на обстановката към Украйна " Европа ще бъде по-слаба ", тъй като " по-голямата част от нейната промишленост просто ще бъде убита ".

Макрон изрази и неодобрение от обстоятелството, че резултатът от президентските избори в Съединени американски щати може да сътвори непредсказуемост в връзките им с други страни. " Искам да бъдем съдружници, желая да бъдем другари, желая да бъдем сътрудници. Искам да взаимодействам със Съединени американски щати, само че не желая да бъда подвластен ", изясни той. Макрон изрази убеденост, че американците да вземем за пример няма да се примирят със обстановка, в която бъдещето и сигурността им " ще зависят от резултата от изборите във Франция ". „ Не, не мога да си го показва “, акцентира той.

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР